Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу виявлено 31 боєприпас часів минулих війн, ще 57 знешкоджено

На Сумщині за минулу добу виявлено 31 боєприпас часів минулих війн, ще 57 знешкоджено фото

21 липня групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження п’ятдесяти однієї 50-мм мінометної міни, ручної гранати Ф-1 та чотирьох артилерійських снарядів калібром 76-мм, 45-мм і 57-мм.



21 липня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження п’ятдесяти однієї 50-мм мінометної міни, ручної гранати Ф-1 та чотирьох артилерійських снарядів калібром 76-мм, 45-мм і 57-мм. Боєприпаси раніше були виявлені у лісі с. Перекопівка, що на Роменщині та м. Ромни. Небезпечні предмети часів минулих війн вивезли у спеціально відведене місце та знищили шляхом підриву.

21 липня о 13:36, до Служби порятунку «101», надійшла інформація про знайдення предмету схожого на боєприпас у полі с. Бугрувате, що на Охтирщині. Ним виявився один 76 - мм артилерійський снаряд. Небезпечна знахідка знаходилася на відстані до 4 км від житлових будинків.

Цього ж дня, о 15:00 на березі р. Ворскла, у с. Чернеччина, Охтирського району виявили одну 82-мм мінометну міну. «Відголосок» часів минулих війн знаходився на відстані 1 км від житлових будинків.

Після цього, о 16:56 в лісі с. Перекопівка, що на Роменщині, на відстані до 500 м від житлових будинків, під час додаткового обстеження території, виявили двадцять п’ять 50-мм мінометних мін та чотири артснаряди калібром 76-мм і 45-мм.

На місцях небезпечних знахідок правоохоронцями виставлено охорону, надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати Службу порятунку за номером «101».

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: