У Сумах для патронатних вихователів організували свято та провели майстер-клас

Працівники міського центру соціальних служб організували свято для патронатних вихователів та їхніх вихованців.

Працівники міського центру соціальних служб організували свято для патронатних вихователів та їхніх вихованців.



Працівники міського центру соціальних служб організували свято для патронатних вихователів та їхніх вихованців.

У Сумах наразі є чотири сім'ї патронатних вихователів, на вихованні яких перебуває п'ять дітей, які потрапили в складні життєві обставини.

Приємну місію привітати родини і дітей, та вручити їм подарунки виконали працівники міського центру соціальних служб на чолі з директором установи Марією Вертель.

Від імені очільника сумської громади Олександра Лисенка, посадовці висловили щиру вдячність сім’ям патронатних вихователів за те, що взяли на себе відповідальний обов'язок доглядати за дітьми у складний для них період.

«Щиро дякую патронатним вихователям за їх душевне тепло, терпіння, щиру любов і надійну підтримку, якою вони щодня оточують та обігрівають дитячі серця», – зауважила Марія Вертель.

Родинам та їхнім маленьким вихованцям вона побажала здоров’я та сімейного благополуччя, а також з нагоди Дня родини, що відзначали на початку липня, вручила патронатним вихователям подарунки – кухонне приладдя.

У цей день для малечі були організовані цікаві ігри та розваги. Також, дітворі вручили квитки на атракціони в дитячий парк «Казка».

Для патронатних вихователів спеціаліст центру провела майстер-клас з декоративно-ужиткового мистецтва.

В свою чергу Марія Вертель звернулась до усіх небайдужих сумчан, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки, і запросила їх до співпраці.

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має вищу освіту, позитивний досвід виховання дітей, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду виховання та соціальної реабілітації дитини в своєму помешканні, добровільного помічника з числа повнолітніх членів сім’ї.

Загальний термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати шість місяців. На період перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя за нею зберігається право на аліменти, пенсію у зв’язку із втратою годувальника, інші соціальні виплати, які вона мала до влаштування в сім’ю патронатного вихователя.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: