Завантаження ...

Фестиваль коноплярства HEMPFEST 2021, спонукає до позитивних змін!

Фестиваль коноплярства HEMPFEST 2021, спонукає до позитивних змін! фото

Це безумовно факт, що видався цікавим фестиваль коноплярства Hempfest 2021, який відбувся 7–8 серпня у с. Сад Сумського району в рамках якого на базі Інституту сільського господарства Північного сходу НААНУ проведено семінар–нараду



Це безумовно факт, що видався цікавим фестиваль коноплярства Hempfest 2021, який відбувся 7–8 серпня у с. Сад Сумського району в рамках якого на базі Інституту сільського господарства Північного сходу НААНУ проведено семінар–нараду у форматі круглого столу на тему «Розвиток галузі коноплярства – нові можливості для Сум та України».

У заході прийняли участь представники органів державної влади Сумської та Харківської областей, сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств, науково–дослідних установ, приватні підприємці, що працюють у галузі коноплярства. Делегацію від СНАУ очолив ректор Ладика Володимир Іванович разом з представниками від факультету агротехнологій та природокористування. Сумщина пишається своїми науковими здобутками у галузі коноплярства.

Підсумком круглого столу є резолюція з пропозиціями як–то підтримка регіональної політики у галузі промислового коноплярства, спрямованої на створення агротуристичного кластеру «Слобожанське коноплярство»; розвиток інвестиційної привабливості; розширення можливостей використання рослинної сировини; удосконалення нормативно–правової бази вітчизняного коноплярства; залучення народних депутатів від Сумщини до гармонізування визнаних міжнародних стандартів до вітчизняної законодавчої бази у сфері промислового коноплярства; популяризувати регіональне коноплевиробництво.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: