Завантаження ...

На Сумщині розпочався челендж освітян із вакцинації проти COVID-19

На Сумщині розпочався челендж освітян із вакцинації проти COVID-19  фото

Про це повідомила директор Департаменту освіти і науки Сумської облдерж- адміністрації Вікторія Гробова під час старту челенджу в пункті вакцинації на території Краснопільської громади



Про це повідомила директор Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації Вікторія Гробова під час старту челенджу в пункті вакцинації на території Краснопільської громади

«Ми розпочинаємо челендж «Від громади до громади». Сьогодні в нас вакцинується Краснопільська громада, завтра – Лебедин і Глухів. Активно включилися перед початком навчального року освітяни, тому що згідно з постановою Кабміну 80% педагогів мають пройти вакцинацію, щоб навчальний процес був організований належним чином. Цього вимагає суспільство, і діти хочуть ходити до школи, і батьки хвилюються щодо організації нормального навчального процесу. І щоб вчасно і в нормальному режимі розпочати навчальний рік, педагоги всі щеплюються», – розповіла директор Департаменту освіти і науки.

За словами Вікторії Гробової, процес вакцинації на Сумщині неперервний. Навіть ті, хто перебуває у відпустці, приходять у пункти вакцинації і щеплюються. Щоб вже на 1 вересня 80% вчителів були щеплені двома дозами вакцини.

Заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Галина ХОМЕТА додала, що освітяни в пріоритетній групі з вакцинації від початку цієї кампанії. Адже це категорія, яка спілкується з великою кількістю людей, тим більше дітей. Тому захист педагогів важливий, а особливо перед початком навчального року.

Як повідомила Директор центру первинної медико-санітарної допомоги Краснопільської громади Валентина Масалітіна, у закладі є усі 4 види вакцин. Сьогодні щеплюються в основному педагогічні працівники. Але запрошені й військові, і аграрії, і працівники культури.

«Уже в громаді чимало щепилося: і молоді, і пенсіонери. Ми – лікарі, демонструємо, що треба щеплюватися, особистим прикладом, – розповіла вона. – Щепилася сама, своїх друзів і знайомих вакцинувала. Свої фото виклала у соцмережі із закликом вакцинуватися».

Освітяни щеплюються охоче. Говорять, головне, щоб навчальний рік розпочався вчасно і в нормальному режимі – за партами і в навчальних класах.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: