Завантаження ...

СумДУ поглиблює партнерство з Ефіопією

СумДУ поглиблює партнерство з Ефіопією фото

У рамках перебування представників Сумського державного університету з робочим візитом в Ефіопії, відбулась низка заходів, спрямованих на розвиток співпраці.

Зокрема, 24 вересня за сприяння Посольства України в Ефіопії було проведено зустріч представниці СумДУ – заступниці директора навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту з координації співпраці з закордонними інституціями та по роботі з іноземними студентами Тетяни Майбороди з президентом Addis Ababa University Prof. Tassew Weldehanna, у ході якої було підписано угоду про співробітництво між вищими навчальними закладами.

Документ передбачає співпрацю у напрямі академічних обмінів студентів та викладачів, спільних наукових досліджень та конференцій, участь у грантових програмах тощо.

А 25 вересня відбулася зустріч Третього секретаря Посольства України в Ефіопії Олександра Босака та Тетяни Майбороди з Генеральним директором у міжнародних справах Міністерства науки та вищої освіти Ефіопії паном Дессаленг Самуелем.

На зустрічі було обговорено питання розширення співпраці між навчальними закладами Ефіопії та України, впровадження програм подвійних дипломів та академічних обмінів, наукових досліджень, а також підписання меморандуму про співробітництво у сфері науки та освіти між міністерствами обох країн, надання щорічних стипендій ефіопським студентам для навчання в Україні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: