Завантаження ...

Табір «Зоряний» стане комунальним підприємством СМР

Табір «Зоряний» стане комунальним підприємством СМР фото

Дитячий оздоровчий табір «Зоряний» з 2003 року працює як окремий структурний підрозділ КП «Шляхрембуд», і весь цей час перебував за рахунок власних коштів підприємства.

У вартість путівки закладаються тільки витрати на функціонування табору протягом оздоровчого сезону - харчування дітей, зарплата персоналу, оплата комунальних послуг, медичний супровід і деякі інші. А ось ремонти, міжсезонне утримання, підготовку будівель і території до прийому дітей і т.д. КП «Шляхрембуд» здійснювало переважно за свій рахунок.

У 2020 році Сумська міська рада вперше за багато років виділила кошти на ремонт харчоблоку і установку пожежної сигналізації в таборі «Зоряний», але поточне утримання, як і раніше лягає на КП «Шляхрембуд».

На сьогодні, щоб КП «Шляхрембуд» і надалі могло стабільно працювати, розвиватися і достойно конкурувати в сфері своєї основної діяльності (капітальний і поточний ремонт доріг, утримання вулично-дорожньої мережі та штучних споруд), воно змушене скорочувати всі зайві витрати. Тому поки підприємство не має можливості нести таке значне соціальне навантаження, як утримання дитячого оздоровчого табору.

Проектом рішення, підготовлений управлінням освіти і науки, передбачається створення на базі колишнього табору «Зоряний» КП «Шляхрембуд» (м.Суми, вул. Народна, 58) комунального закладу «Заміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Суми» Сумської міської ради».

Новий заклад буде включено в мережу розпорядників і одержувачів коштів бюджету Сумської міської територіальної громади та фінансування на його утримання буде передбачатися щорічно при формуванні бюджету, пише сайт підприємства.

Схоже у сумських чиновників повністю вичерпалася фантазія, тому що вони всі називають просто «Суми»: КДЮСШ «Суми», ФК «Суми», АФФК «Суми», тепер ось табір ...

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: