Завантаження ...

На новозбудований дитячий садочок на Сумщині невдовзі чекає відкриття

На новозбудований дитячий садочок на Сумщині невдовзі чекає відкриття фото

Під час робочої поїздки до Сумської області Міністр Олексій Чернишов разом із головою Сумської облдержадміністрації Дмитром Живицьким та народними депутатами від Сумщини Миколою Задорожним і Максимом Гузенком проінспектував будівництво нового дитячого садка у 12 мікрорайоні м. Суми

Дитячий садочок будується в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Проєктом передбачено зведення триповерхової будівлі, обладнаної медичним та харчовим блоками, спортивною залою, басейном та кімнатами для ігор. 

Наразі будівництво дитячого садка закінчене і триває благоустрій території. Олексій Чернишов, оглянувши об’єкт, зазначив: «Яскравий проєкт, але є питання до безбар’єрності простору. Адже дотримання норм інклюзивності при будівництві закладів для дітей є одним із головних пріоритетів. Тож потрібно виправляти наявну проблематику».

Голова облдержадміністрації Дмитро Живицький та Сумський міський голова Олександр Лисенко повідомили, що благоустрій заплановано  закінчити найближчим часом і невдовзі дитячий садок буде офіційно відкритий.

«Будівництво садочка завершено. Зараз триває благоустрій території. Виправляються недоліки по інклюзії і доступності. У приміщення почали завозити меблі, облаштовувати групи, куди вже за місяць прийдуть діти», – наголосив Дмитро Живицький.

Довідково. Загальна кошторисна вартість об’єкта – 97463,437 тис. грн. Об’єкт реалізується за кошти державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету.

Будівельна готовність об’єкта складає 99%. Дитячий садочок виконаний за сучасним проектом сумських архітекторів. Заклад має басейн, підйомник для дітей з інвалідністю та хороше природне освітлення завдяки будівельній конструкції.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: