Завантаження ...

У жовтні рибоохороною на Сумщині викрито 53 порушення

У жовтні рибоохороною на Сумщині викрито 53 порушення фото

У жовтні 2021 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля проведено вісім рибоохоронних рейдів та викрито 53 порушення природоохоронного законодавства, з яких 13 – грубих.

Також складено сім протоколів - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та 16 - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів).

Оформлено 17 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 31 од. заборонених знарядь лову.

 

«Збитки, завдані рибному господарству, за даний період склали 18 904 грн. На порушників накладено 10 472 грн штрафів. Під час проведених заходів державні інспектори вилучили у порушників 43 од. заборонених знарядь лову (37 сіток, загальною довжиною 2,3 км і 6 од. інших знарядь лову) та 247 кг водних біоресурсів. Передано до судів 29 справ для притягнення до адміністративної відповідальності», - повідомив керівник Сумського рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

 

Для прикладу: сьомого жовтня 2021 року держінспекторами викрито порушення Правил рибальства на водоймі в с. Новоандріївка Сумського району. Двоє громадян за допомогою «драги» добули 2 кг личинок хірономід. Сума збитку склала 1 020 грн.

19 жовтня рибінспекторами задокументовано порушення Правил рибальства на водоймі «Дамба» на території Чернеччянської ОТГ Охтирського району. Громадянин за допомогою забороненого знаряддя - «сіткою» добув 5 екз. карася сріблястого, загальною вагою 1,5 кг. Збитки завдані рибному господарству склали 7 905 грн.

25 жовтня Сумський рибоохоронний патруль викрив порушення правил рибальства на водоймі в с. Яструбине Сумського району. Рибалка займався добуванням риби забороненими знаряддями лову – павуком. У такий спосіб виловив 6 екз. карася сріблястого. Збитки завдані рибному господарству склали 9 486 грн.

На порушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, вилучені знаряддя лову доставлено на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з опису-оцінки знарядь лову.

Також зафіксовано сім порушень природоохоронного законодавства та складені протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП про вчинення адміністративного правопорушення відносно вилову водних біоресурсів з перевищенням дозволеної кількості гачків на одну особу. На порушників накладено штрафів на суму 612 грн.

За постановами судів на громадян, які порушили природоохоронне законодавство, накладено 9 860 тис. грн штрафів.

Оформлено 17 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 31 од. заборонених знарядь: 29 сіток, загальною довжиною 1,4 км та два «ятеря».

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, під час перевірки місць незаконної торгівлі водними біоресурсами на ринках міст Суми, Охтирка та Краснопілля виявлено 16 випадків незаконного продажу 183 кг водних біоресурсів. На продавців оформлено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог Правил рибальства і з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: