Сумщина очікує на сучасний комп’ютерний томограф для онкодиспансеру

В рамках оновлення Сумського обласного онкологічного диспансеру проходить не тільки повна реконструкція його приміщень, також планується закупівля дороговартісного сучасного обладнання. Зокрема, комп’ютерного томографа.

В рамках оновлення Сумського обласного онкологічного диспансеру проходить не тільки повна реконструкція його приміщень, також планується закупівля дороговартісного сучасного обладнання. Зокрема, комп’ютерного томографа.

Це один із апаратів, необхідних для планування променевої терапії. Він працюватиме у тандемі з лінійним прискорювачем. За інформацією платформи ProZorro, торги на комп’ютерний томограф вже відбулися. В них взяли участь дві компанії - ТОВ «Пікселмед» та ТОВ «Протек Солюшнз Україна». КТ коштуватиме 19,27 млн грн (очікувана вартість була – 19,35 млн). ТОВ «Протек Солюшнз Україна», яке було визначене переможцем тендеру, поставить у Суми комп’ютерний томограф Revolution Maxima (у т. ч. транспортування, установка, монтаж, підключення, пусконалагоджувальні роботи, навчання працівників). За словами керівника Сумського онкодиспансеру Володимира Шевченка, це відбудеться в першому кварталі 2022 року.

Таке обладнання дозволяє швидко та якісно проводити широкий спектр діагностичних досліджень та одночасно з цим воно зручне для медичних працівників. За допомогою КТ можна буде проводити докладні дослідження анатомічних структур та осередків патології, складаючи повну та чітку діагностичну картину. Висока якість та швидкість отримання зображень допоможуть у виявленні та дослідженні невеликих патологічних змін, спостереженні за ними та здійсненні детальної оцінки поширеності пухлини.

Нагадаємо, що місто Суми передало в якості субвенції обласному бюджету на закупівлю обладнання 15 млн грн. Але цього недостатньо. Тож за особистої ініціативи голови Сумської обласної ради Віктора Федорченка та за підтримки депутатського корпусу ще на початку червня було засновано благодійну організацію «Благодійний фонд «Здоров’я Сумщини». В рамках цього проєкту розпочато збір коштів як на проведення масштабного капітального ремонту приміщень обласного онкологічного диспансеру, так і на придбання сучасного устаткування. На 18 листопада обласні підприємства-благодійники, підприємці, аграрії, лісівники та небайдужі жителі області вже перерахували на оновлення онкодиспасеру близько 7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: