На Сумщині до кінця року добудують усі амбулаторії

Під час пресконференції голова Сумської облдержадміністрації Дмитро Живицький повідомив, що будівельна готовність усіх 6 сільських амбулаторій в області буде 100%

Під час пресконференції голова Сумської облдержадміністрації Дмитро Живицький повідомив, що будівельна готовність усіх 6 сільських амбулаторій в області буде 100%

Заступник голови облдержадміністрації Олег Клименчуков зазначив, що ці амбулаторії почали будуватися ще у 2018 році. Спочатку їх було 13. На їх будівництво було виділено 76,75 млн грн (державний бюджет – 68,6 млн грн, місцевий бюджет – 8,1 млн грн). У 2021 році на добудову цих амбулаторій було виділено 25,7 млн грн (державний бюджет – 20,2 млн грн, місцевий бюджет – 4,3 млн грн).

 

«У червні 2021 року, коли я почав працювати на посаді голови облдержадміністрації, було 6 проблемних амбулаторій: це заклади в с. Андріяшівка Роменського району, с. Чернеча Слобода Конотопського району, смт Угроїди Сумського району та три амбулаторії в Охтирському районі: в с. Мала Павлівка, с. Корабельське та с. Кардашівка. Роботи по цих амбулаторіях не велись і шансів їх добудувати не було. По амбулаторії в с. Корабельське навіть відкрите кримінальне провадження: підрядник взяв аванс в розмірі 900 тис. грн, але і роботи не зроблені, й аванс не повернуто. Ми прийняли рішення щодо додаткового фінансування і завершення цих робіт», – розповів журналістам Дмитро Живицький.

 

Голова облдержадміністрації наголосив, що проект з будівництва сільських амбулаторій на Сумщині нарешті закривається.

 

«Наразі дві амбулаторії уже введено в експлуатацію, ще чотири будуть введені, я сподіваюсь, на початку наступного року. І вже в кінці січня – на початку лютого наступного року усі амбулаторії прийматимуть відвідувачів», – зазначив Дмитро Живицький.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: