Завантаження ...

Сум’янин переміг у міжнародному фотоконкурсі

Сум’янин переміг у міжнародному фотоконкурсі фото

Світлина, на якій зображено Воскресенську церкву та автором якої став житель міста Суми, стала однією з найкращих у рамках міжнародного конкурсу.

Андрій Мозговий – житель Сум і автор фотографії, якій вдалося здобути перемогу в міжнародному конкурсі. Цією подією чоловік поділився на своїй особистій сторінці у “Фейсбук”.

 

“Радий поділитися гарною новиною. Моє фото Воскресенського собору стало найкращим фото Сумської області 2021 в Українській частині щорічного міжнародного конкурсу "Вікі любить пам'ятки", – пише Андрій. 

 
 
 
Фото Андрія, яке посіло перше місце в конкурсі
 

Наталія Шестакова, одна з журі, зауважила, що світлина Андрія гарно представляє пам’ятку та має не гіршу композицію. Цікаво, що Воскресенська церква вперше здобуває перемогу в конкурсі. Друге місце посіло її ж зображення, а до цього часу її випереджали Іллінська церква, Свято-Троїцький собор та Мовчанський монастир у Путивлі.

 
 
Фото, що посіло друге місце. Автор: Сергій Кошеваров
 

“Вікі любить пам’ятки” або “Wiki Loves Monuments Ukraine” – це конкурс світлин, на яких зображені культурні пам’ятки. Наразі його проводять приблизно в п’ятдесяти країнах світу за підтримки регіонального відділення Фонду Вікімедіа. В Україні це громадська організація “Вікімедіа Україна”. 

Конкурс має за мету зібрання фотокарток культурної спадщини зі всього світу і розміщення їх на інтернет-сторінках сайту-енциклопедії “Вікіпедія”. За словами організаторів, там створюється найбільш повний каталог українських пам’яток культури – саме він і потребує ілюстрацій. Їх створюють як фотографи-професіонали, так і любителі, які беруть участь у конкурсі. Він триває з 1 по 30 вересня. У цей період усі охочі можуть завантажувати світлини свого авторства у Вікісховище, а 1 листопада кожна з країн відбере ті, які готова буде представити на суд журі зі всього світу. Зрештою, фахівці оголосять найкращі. 

 

“Конкурс розкриє незвичайні сторінки історії та культури України для мільйонів Інтернет-користувачів країни та світу”, – свідчить офіційна сторінка “Вікі любить пам’ятки” у “Фейсбук”.

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: