Завантаження ...

Результати останніх карантинних перевірок у Сумах на 24 січня 2022

Результати останніх карантинних перевірок у Сумах на 24 січня 2022 фото

На виконання доручення міського голови Олександра Лисенка минулого тижня мобільні групи продовжували здійснювати контроль за дотриманням вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів на об’єктах, розташованих на території населених пунктів Сумської міської територіальної громади.

Як повідомив під час щопонеділкової апаратної наради головний спеціаліст відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Микола Левенець, з 14 по 20 січня мобільними групами перевірено 157 об’єктів господарювання. За грубе порушення карантинних заходів мобільними групами та патрулями поліції складено 11 актів перевірки, чотири протоколи за статтею 42 КУпАП та 187 – за статтею 44-3 КУпАП. Задля посилення контролю за дотриманням протиепідемічних норм на чергування виходили 42 військовослужбовці військової частини 3051 Національної гвардії України.

За інформацією начальника відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олега Дубицького, минулого тижня працівниками структурного підрозділу спільно з фахівцями Сумського управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області перевірено дотримання карантинних вимог на понад 25 об’єктах торгівлі та закладах ресторанного господарства. За порушення карантинних вимог складено шість протоколів за статтею 42 КУпАП.

На ринках, розповів начальник Сумського управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області Олександр скварча, складено 17 протоколів за статтею 42 КУпАП і один за статтею 44-3 КУпАП.

Тривали відповідні перевірки й у сфері транспорту. За словами начальника відділу транспорту, зв'язку і телекомунікаційних послуг Сергія ЯКОВЕНКА, проведено контрольну перевірку вимог дотримання вимог карантинних обмежень на базі ТОВ «АТП-1054». Перевізнику надано рекомендації щодо посилення контролю за перевезенням пасажирів у засобах індивідуального захисту та проведення дезінфекції робочої зони не рідше трьох разів на день. Встановлено, що працівники підприємства забезпечені захисними масками та дезрозчином.У вівторок, 18 січня, було перевірено санітарний стан автобусів, які курсують за маршрутами № 3, № 4, № 12, № 20, а у четвер, 20 січня, на кінцевій зупинці у Ганнівці оглянуто транспорт, який здійснює перевезення за маршрутом № 56. Під час рейдів проводилась роз'яснювальна робота серед водіїв і пасажирів щодо обов'язкового використання захисних масок, дотримання соціальної дистанції.

Міський голова наголосив тим, хто здійснює перевірки, на здійсненні контролю за наявністю у працівників закладів торгівлі та громадського харчування щеплень від COVID-19 чи відповідних довідок, а також на інформуванні водіїв громадського транспорту про переваги вакцинації. Також Олександр Лисенко звернув увагу суб’єктів господарювання та членів мобільних груп на необхідність використанні справних приладів, якими проводиться температурний скринінг, адже це одна з найпростіших можливостей виявити інфікованих осіб.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: