Міського голову на Сумщині підозрюють у хуліганстві

Сьогодні, 24 січня, Сумська обласна прокуратура на офіційному сайті повідомила, що міському голові на Сумщині оголосили підозру. 

Сьогодні, 24 січня, Сумська обласна прокуратура на офіційному сайті повідомила, що міському голові на Сумщині оголосили підозру. 

Очільника одного з населених пунктів Конотопського району підозрюють у хуліганстві. Відповідне повідомлення сьогодні підписав Олексій Тубелець – керівник обласної прокуратури. Посадовця звинувачують в порушенні громадського порядку та тривалому перешкоджанні діяльності міської ради. За даними прокуратури, вони супроводжувались нанесенням тілесних ушкоджень іншим посадовим особам. Згідно з Кримінальним Кодексом України, це порушення другої частини 296 статті.

Як свідчить слідство, подія відбулася 18 листопада 2021 року в міській раді:

 

“У кабінет секретаря вказаної міської ради, який до того часу виконував обов’язки міського голови, зайшов поновлений рішенням суду на посаді очільник міста у супроводі двох осіб. Проявляючи особливу зухвалість та викрикуючи образливі та погрозливі висловлювання, міський голова вимагав у секретаря віддати йому печатку, негайно покинути службовий кабінет та будівлю міської ради. Оскільки секретар відмовився виконати вимоги, міський голова разом з двома спільниками, застосовуючи фізичну силу та завдаючи ударів, виштовхали його із кабінету в коридор, а потім і на вулицю. Заступника міського голови, який намагався завадити їх протиправним діям, також силою змусили покинути будівлю міської ради,” – пояснили на сайті Сумської обласної прокуратури. 

 

Згідно з висновком експертизи, постраждалим нанесли легкі тілесні ушкодження. Через це вже повідомили про підозру одному з чоловіків, які супроводжували міського голову. Стосовного іншої особи наразі триває досудове розслідування. За нього відповідали слідчі Конотопського районного відділу поліції.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: