Завантаження ...

У Сумах знайшли “чорну касу” на 3,5 мільйони гривень

У Сумах знайшли “чорну касу” на 3,5 мільйони гривень фото

Сьогодні у місті Суми Державне бюро розслідувань вилучило у посадовця схрон з грошима, кількість яких сягає майже 3,5 мільйонів гривень.

Сьогодні, 2 лютого, Державне бюро розслідувань повідомило, що працівники Територіального управління установи в Полтаві знайшли у посадовців Державної служби безпеки на транспорті схрон з понад трьома мільйонами гривень.Допускається, що ці гроші могли бути “чорною касою”. У зв’язку з цим, у ході розслідування затримали старшого державного інспектора відділу державного нагляду в Сумській області. Як повідомило ДБР, його обвинувачують у вимаганні грошей в автоперевізника.

 

“Встановлено, що державний інспектор почав шантажувати місцевого підприємця, який займався вантажними перевезеннями на Сумщині. Він погрожував перевізнику створенням штучних проблеми та притягненням до адміністративної відповідальності, якщо комерсант не платитиме регулярну «данину»”, – зазначає Бюро.

 

Хабар був переданий через посередника. Вважається, що загалом неправомірна вигода для нього становила 30 тисяч гривень. Однак, 28 січня інспектора вдалося затримати саме під час незаконного отримання грошей, а під час обшуку вдома у хабарника вдалося знайти схрон розміром майже у 3,5 мільйони гривень. Частина накопичень зберігалася інспектором в доларах. Як допускає слідство, ці гроші є “чорною касою”. 

Наразі зловмисника вже повідомили про підозру у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди. Йому погрожує позбавлення волі на строк до 10 років та конфіскація майна. 

Також відомо, що цього ж інспектора вже затримували на хабарництві у 2017 році. Суд визнав його винним, однак обвинувачуваний почав оскаржувати рішення. Справу досі розглядають в апеляційному суді.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: