Завантаження ...

Сум’ян запрошують на виставку

Сум’ян запрошують на виставку фото

Наразі у Сумському обласному художньому музеї імені Никанора Онацького проходить виставка, присвячена пам’яті сумських художників. 

У Сумському обласному художньому музеї зараз проходить виставка, яку присвятили пам’яті двох сумських художників: Віктора та Галини Михайличенків. Захід має назву “Мистецтву віддані серця” та експонує понад 45 художніх творів: приблизно 30 акварелей та 15 гобеленів, які належать музею та доньці митців. 

Галина та Віктор Михайличенки – художники, митці, члени Національної Спілки художників України. Свого часу подружжя зустрілося та завело стосунки в місті Ташкент, Узбекистан. Обидва тоді вчилися в художньому училищі імені Бенькова. Пізніше обрали для себе одну царину й стали театральними художниками, однак, мали різну техніку виконання: Галина любила створювати гобелени, Віктор працював над акварелями. У середині дев’яностих років минулого століття Михайличенки переїздили до Сум через збройний конфлікт в Узбекистані. Зрештою, тут і залишилися: виховали доньку та сина. Свої твори творче подружжя виставляло як в Україні, так і за кордоном. 

Виставка буде чинна до кінця лютого. Переглянути її можна в Сумському обласному художньому музеї імені Никанора Онацького, який знаходиться за адресою Покровська площа, 1. Режим роботи: з понеділка по четвер, з 10 по 17 годину. Каса працює до 16:00.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: