Завантаження ...

У Сумах пройшов Марш Єдності

У Сумах пройшов Марш Єдності фото

Сьогодні, 19 лютого, у Сумах пройшла мирна акція – Марш Єдності. 

Марш Єдності – таку назву має захід, який відбувся сьогодні, 19 лютого, у центрі Сум. Він почався о 10:00 у сквері Шевченка: близько двохсот містян пройшли ходою від пам’ятника Кобзарю до площі Незалежності. Метою була демонстрація єдності сум’ян перед обличчям можливої загрози збоку Росії та готовності обороняти Батьківщину.

Крім великої кількості працівників поліції, Марш відвідали представники місцевої влади Сум – голова обласної державної адміністрації Дмитро Живицький та міської ради Олександр Лисенко. Обидва посадовці зазначили, що Сумську область зараз готові захищати. Зокрема голова міськради підкреслив: влада не кине містян напризволяще. Наразі йдуть роботи з організації цивільної оборони регіону та підготовка відповідних служб до збройної агресії. Крім того, Лисенко відзначив, що всі лікарні, навіть попри можливі проблеми з постачанням  електроенергії, будуть завжди забезпечені світлом. 

Андрій Букін, організатор Маршу Єдності, закликав усіх містян об’єднатися та полишити можливі попередні чвари. Активіст сказав, що усі громадяни самі є обороною України, тому паніку та страх, які продукують новини, краще перевести в дію: стати учасником громадського об’єднання, допомагати громадським організаціям, військовим і правоохоронним органам.  

Нагадаємо, на Марш жителів Сум запросили 16 лютого, у День національної Єдності. Тоді організатор акції Андрій Букін закликав усіх небайдужих сум’ян взяти участь у Марші та показати, що Сумщина єдина перед обличчям ворога. Також він наголосив, що цей захід – винятково мирний. 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: