Сумщині не загрожує вторгнення

Голова Сумської обласної державної адміністрації зазначив, що на цей час Сумській області вторгнення не загрожує. 

Голова Сумської обласної державної адміністрації зазначив, що на цей час Сумській області вторгнення не загрожує. 

Сьогодні в облдержадміністрації пройшла нарада з головами депутатських фракцій та керівниками силових підрозділів. Метою було обговорення питань територіальної оборони та плану дій для цивільного населення у разі появи військової загрози. Також проговорили про розміщення на території Сумщини блок-постів і заходи з безпеки охорони державного кордону, який межує з Росією. Роз’яснили заходи в разі евакуації та плани мобілізації. 

За словами голови облдержадміністрації, тероборона отримала понад сім мільйонів гривень від громад Сумщини. Згодом, після проведення відповідних сесій у 15 громадах, виділять ще мільйон. 

Дмитро Живицький відповів, які дії вживати на цей момент населенню:

 

"Це питання я чую останнім часом по кілька разів на годину. Відповідаю: НЕ ПАНІКУВАТИ! Зберігайте спокій, ходіть на роботу, займайтесь своїми справами. Адже наразі загрози вторгнення на територію Сумської області немає. На Сумщині забезпечується координація і злагодженість усіх дій між органами державної влади, правоохоронних органів та військовими! Слідкуйте за офіційними джерелами інформації, користуйтесь лише перевіреною інформацією і не розповсюджуйте фейки".

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: