Завантаження ...

Сумщина: ситуація в регіоні 

Сумщина: ситуація в регіоні  фото

Очільники міст Сумської області розповіли про ситуацію щодо вторгнення. 

Тростянець. Голова Тростянецької Громади Юрій Бова розповів, що ситуація в місті залишається напруженою. Велика кількість російських військ з понад сотнею одиниць техніки пройшли повз Велику Писарівку, Славгород та інші населені пункти Краснопільського й Великописарівського району. На Тростянець рухається колонна російської військової техніки, що складається з великої кількості бронемашин, піхоти. У Тростянці досі не отримали зброю. Посадовець наголосив, що населення має залишатися вдома, не вступати у конфлікти та знаходитися поряд із близькими. 

 

“Зберігайте спокій, комунальні служби працюють в штатному режимі”, – підкреслив голова громади.

 

Шостка. Про ситуацію в місті розповів Микола Нога – міський голова. Громада працює обмежено. Навколо Шостки були заблоковані автомобільні дороги. Неможливо на цей час виїхати до Сум і Батурина. Мости через річки Сейм та Десна було підірвано. Там зараз російські війська намагаються побудувати переправу, поки безрезультатно. Навколо міста створили блок-пости, зараз там зайняли кругову оборону. Над покращенням ситуації наразі працюють разом з іншими громадами. Блок-пости пропускають автівки, місто забезпечено комунальними послухами, крім роботи ліфтів. На продовольчому ринку безкоштовно роздають молоко жителям Шостки. Із Шостки в Ніжин направили автобуси. Звідти ворог направився до Києва. Система охорони працює напружено, шестеро військових травмувалося. Один – у тяжкому стані. 

 

“Закликаю у всіх бути вдома, спокійно та виважено ви повинні пережити ці складні часи”, – підсумував Микола Нога.

 

Охтирка. Місто обстріляли “Градами”, постраждала військова частина і Дачний. Пізніше Охтирка постраждала від “Ураганів”: влучили у сховище, дитячий садок та житловий масив. Є загиблі, поранені. Серед них діти. Інформацією поділився Дмитро Живицький, голова Сумської військової адміністрації. 

Конотоп. Артем Семеніхін, міський голова Конотопа, повідомив, що в деяких районах Загребелля немає електроенергії та інтернету. Над відновленням працюють. Працює Конотопський хлібзавод, продуктами вже повинні забезпечити населення. Постачання води і тепла не припиняється. Над пошкодженими будинками працюють комунальники. Сам міський голова вступив до територіальної оборони та закликав усіх спроможних зробити те ж саме. Конотоп наразі очолює його заступниця – Людмила Ігнатенко.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: