Завантаження ...

На Сумщині очікуються пожежі

 На Сумщині очікуються пожежі фото

ГУ ДСНС у Сумській області попереджає громадян про небезпеку виникнення пожеж 11 та 12 травня. Про це установа повідомила на своїй офіційній сторінці в “Фейсбук”.

Як повідомляє Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій, 11 та 12 травня на Сумщині оголосять про пожежну небезпеку п’ятого, найвищого, рівня. Тобто надзвичайно високу. У своєму повідомленні “надзвичайники” послалися на прогноз обласного гідрометеорологічного центру Сумської області. За їх словами, саме в цей період зростає небезпека пожеж в природних екосистемах. Це загрожує як довкіллю та інфраструктурі, так і людям. 

 

“За прогнозом обласного Гідрометцентру, у період з 11 по 12 травня на переважній території Сумської області утримається надзвичайна пожежна небезпека найвищого 5 класу. У даний період зростає небезпека пожеж в природних екосистемах. Такі загоряння вкрай важко виявити у початковій стадії, а тому досить швидко вони можуть поширюватися на значні площі, загрожуючи як довкіллю, розташованим поруч житловому сектору та об’єктам інфраструктури, так і життю та здоров’ю людей”, – йдеться в повідомленні. 

 

Крім того, ДСНС підкреслила та нагадала містянам, що відвідування лісів наразі заборонено Розпорядженням голови Сумської обласної державної адміністрації через режим воєнного стану. 

 

“Своєю чергою рятувальники закликають громадян, будьте відповідальними та не допустіть знищення нашої мальовничої Сумщини, яке проводили окупаційні війська! Не паліть суху траву та сміття. Будьте максимально обережними з вогнем. А при виявленні ознак пожежі на відкритих територіях негайно телефонуйте за номером «101»!” – нагадали рятувальники.

 

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: