У Сумах поменшає лікувальних закладів

У Сумах об'єднають між собою декілька закладів здоров'я: замість шести буде три. Рішення ухвалили на засіданні Госпітальної ради.

У Сумах об'єднають між собою декілька закладів здоров'я: замість шести буде три. Рішення ухвалили на засіданні Госпітальної ради.

Ірина Бойко, заступниця голови Сумської обласної військової адміністрації, повідомила, що в Суиах створять Сумський госпітальний округ. Між собою об'єднають Центральну міську клінічну лікарню та лікарню під номером чотири, лікарню номер п'ять та заклад охорони здоров'я у складі лікарні імені Святого Пантелеймона. Крім того, одною установою стануть Центр матері та дитини: пологовий будинок Пресвятої Діви Марії та дитячу лікарню Святої Зінаїди.

 

"Рекомендую керівництву міста пришвидшити процеси об’єднання лікувальних закладів, що будуть форматуватися у кластерні у рамках Концепції. Що стосується лікарень, які згідно Концепціїї відносяться до закладів громад. Про закриття закладів мова в Концепції не йде взагалі!!! Подальша робота лікарень громад залежить від рішення самої громади щодо спроможності утримувати ці заклади. Не виключається і варіант співпраці з кластерними лікарнями, які можуть на базі закладів громад створювати відокремлені підрозділи", - зазначила посадовиця.

 

Не виключається і варіант співпраці з кластерними лікарнями, які можуть на базі закладів громад створювати відокремлені підрозділи.

З урахуванням всіх пропозицій і доповнень документ буде розглядатися за участю депутатів на профільній комісії обласної ради. Після цього узгоджене і схвалене рішення на всіх рівнях передамо до Міністерства охорони здоров’я, написала чиновниця у фейсбуці.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: