Батьки Сум вимагають відновити роботу дитячих садочків

Сумські батьки вимагають від міської влади відновлення роботи дитячих садків. Відповідне звернення з'явилося на сайті з місцевими петиціями.

Сумські батьки вимагають від міської влади відновлення роботи дитячих садків. Відповідне звернення з'явилося на сайті з місцевими петиціями.

15 вересня на сайті з місцевими петиціями з'явилося звернення від громадянки Михайлик Анастасії Віталіївни. Мешканка Сум просить відновити роботу дитячих садочків у місті, аргументуючи це зайнятістю батьків наявністю установ з укриттями. 

 

"Батьки міста Суми просять негайно організувати нормальне функціонування дитячих садочків. Очікування батьками дітей із занять, на вулицях під дощем, та в багатьох ситуаціях з молодшими чи старшими дітьми, теж дошкільного віку, ніяк не вирішує проблему з освітою чи вихованням наших дітей. Навпаки, проблеми наростають. Через це немає змоги повноцінно працювати.
В нашому місті є садочки з укриттями. І ці укриття набагато безпечніші ніж приватні, які зараз працюють у місті. Чому приватним садкам працювати можна, а державним садкам - не можна.
Ви змушуєте батьків або звільнятися, щоб доглядати за дитиною, або платити шалені гроші ( 8200, 10500, 12000 тис грн на місць) за приватні садки.
У багатьох містах України садочки відкриті. Дайте можливість батькам працювати, а дітям нормально вчитися та розвиватися.
Кожні мама та тато вирішуватимуть самі, вести дитину до садочка чи залишити вдома.
Якщо ж, ви пропонуєте нам залишатися вдома з ними, то гарантуйте будь ласка й соціальні гарантіі, такі як подовження дикретної відпустки, підтвердження зайнятості чи інше", - пише Анастасія Віталіївна. 

 

Звернення наразі підписали 15 осіб з необхідних 250. До кінця збору підписів залишився 41 день. У соціальних мережах звернення поширили двадцять три людини. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: