У Конотопі встановили пам’ятну дошку захиснику міста

У День захисників та захисниць України на місці подій першого дня повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, відкрили пам’ятну дошку на честь військовослужбовця Сергія Шовкуна.

У День захисників та захисниць України на місці подій першого дня повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, відкрили пам’ятну дошку на честь військовослужбовця Сергія Шовкуна.

24 лютого 2022 року, захищаючи Конотоп від московських окупантів, біля залізничного мосту по вулиці Успенсько-Троїцькій загинув головний сержант-командир машини взводу спостереження розвідувальної роти військової частини А 1376 Сергій Шовкун (16.01.1990 – 24.02.2022).

Разом зі своїми побратимами, військовослужбовцями 58-ОМПБр, близько п’ятої години вечора прийняв бій з переважаючими силами противника.

Росіяни поцілили, ймовірно з РПГ, у задню частину нашої БРМ-1К (броньована розвідувальна машина), в якій знаходився Сергій разом із механіком-водієм Сергієм Ліонченком. Вибуховою хвилею водія машини та сержанта Андрія Кравченка, який сидів на броні, відкинуло. Вони були поранені, згодом направлені до лікарні в Ніжин, а зараз продовжують захищати Україну від московських окупантів. Сергій Шовкун загинув.

Рішенням виконавчого комітету КМР, підтримуючи звернення громадських організацій, було прийнято рішення про встановлення пам’ятної дошки на місці загибелі захисника України.

За особисту мужність і самовіддані дії у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України від 07 березня 2022 року № 113/2022 нагороджений державною відзнакою – Медаллю «За військову службу Україні» (посмертно).

14 березня 2022 року, під час блокади російськими загарбниками нашого міста, Сергій Шовкун був похований на одному з кладовищ Конотопської громади.

16-17 вересня на прохання родичів та силами міської влади організовано перепоховання останків загиблого воїна.

Сьогодні Захисник України спочиває на рідній Краснопільській землі у селі Велика Рибиця. Йому назавжди буде 32 роки.

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: