Завантаження ...

У Сумській обласній клінічній лікарні запрацювала киснева станція

У Сумській обласній клінічній лікарні запрацювала киснева станція фото

У рамках централізованого постачання від МОЗ України на Сумщину доставили 11 станцій генерації кисню виробництва Туреччини. Одна з них запрацювала в Сумській обласній клінічній лікарні.

Інші будуть встановлені у районних лікарнях, клінічній лікарні Святого Пантелеймона, Сумській міській клінічній лікарні №5 та Сумській міській дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди. Вони мають забезпечити роботу палат інтенсивної терапії та реанімаційних відділень.

Станція, яка розпочала роботу в СОКЛ, повністю автоматична, має потужність до 500 літрів на хвилину і здатна одночасно забезпечувати до 60 ліжок на добу. В її комплектацію входять додаткові газоаналізатори та витратоміри. Завдяки можливості дистанційного керування, медзаклад матиме можливість контролювати кількість та якість кисню. Для безперебійного постачання кисню станція під’єднана до альтернативних джерел електропостачання.

«Не дивлячись на складну ситуацію в країні через військові дії, ми працюємо над матеріальним забезпеченням наших лікарень. З початку року необхідне медичне обладнання надійшло до обласної лікарні, перинатального центру, обласної дитячої лікарні, онкологічного центру та інших медичних закладів. Ми дякуємо підтримці керівництва держави та МОЗ і не зупинятимемося на досягнутому, бо одне з пріоритетних для нас завдань – здоров’я жителів Сумщини», - зазначив голова обласної ради Віктор Федорченко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: