Завантаження ...

"Велика риба" від Леонтія Костура: у Сумах відкрилась нова виставка

"Велика риба" від Леонтія Костура: у Сумах відкрилась нова виставка фото

У Сумській міській галереї відкрилась виставка графіки на полотні Леонтія Костура під назвою “Велика риба”. Майже всі роботи створені митцем упродовж минулого року. Їх можна побачити у галереї до 5 лютого.

"Я завжди вибираю назву виставки з назви якоїсь однієї картини. І в цьому випадку картина “Велика риба”- це з Великого Новгороду”. І от там найбільше вражало, крім того, що це історичне місце, дуже смачна риба. І це, така собі пам’ять", — говорить Леонтій Костур.

Суспільне Суми

Всього в експозиції виставки 16 картин, виконаних в техніці графіка на полотні.

Суспільне Суми

“Після подорожчання скла, рамок, стало вигідніше малювати на полотні, ніж на папері. Тому що, малювати на папері це одне, а оформити — це десь 800-1000 грн на одну роботу. Тому я вирішив, що на полотні мені легше оформити, бо в мене є майстерня, полотно легше дістати і воно в великих розмірах графіка теж має непоганий вигляд", — розповідає автор робіт.

Суспільне Суми

Донька Леонтія Костура Ганна каже, що всі образи для своїх робіт митець створює підсвідомо: "Тут логіки, як такої немає. Тут який йому образ в голову прийшов, те він і малює. Щось рідне, щось на тему Біблії. Я зараз вивчаю Біблію і знайшла багато спільного. Хоча, він Біблію не читав, та все одно інтуїтивно знаходить, бо все це від народу”.

 
 
 

"Я надихнулася, бо декілька годин тому в мене були не дуже гарні новини і я прямо відчуваю, що вдихнула якусь енергію. Силу мені дає оце мистецтво людей, які нас надихають", — каже відвідувачка виставки Інна Гончаренко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: