5 порад, як зберегти стосунки на відстані та не втратити почуття

Чи чули ви слова «Кохання править світом»? А судження про те, що закохана людина здатна на все? Кохання – це сильні почуття, що переповнюють тебе по відношенню до близької для тебе людини. Воно робить тебе сильніше, надихає на нові звершення та йти напролом будь-яким перешкодам.

Чи чули ви слова «Кохання править світом»? А судження про те, що закохана людина здатна на все? Кохання – це сильні почуття, що переповнюють тебе по відношенню до близької для тебе людини. Воно робить тебе сильніше, надихає на нові звершення та йти напролом будь-яким перешкодам.

З 24 лютого хлопці змогли показати себе не тільки як мужні чоловіки, а й як захисники власної домівки. Вони були вимушені йти захищати Батьківщину, покинувши тих, заради кого хочеться продовжувати жити. Помер не один батько, залишивши власну маленьку родину без їх опори та захисту. Не одна жінка пішла слідом за коханим, аби тільки бути поруч. Було зареєстровано не один шлюб в екстремальних умовах. Про це повідомляє Міністерство юстиції України. Що в котре нам слугує доказом – кохання не зупинити та не вбити навіть війною.

Але чи називалися б українці сильною нацією, якщо війна могла б зупинити їх на шляху до власного щастя? Наші дівчата не бояться ні відстані, ні часу, який проведуть далеко від коханої людини. Як вдається відносинам продовжувати жити під час воєнного стану? Як часто бачяться з тими, хто полинив їх серце? Та як боряться з внутрішнім «я», коли руки починають опускатися?

Ми зібрали для вас 5 порад, як зберегти стосунки на відстані та не втратити почуття до того, хто не винен, що опинився далеко.

Відстань – то кінець чи тільки початок?

Існує вислів: «Відстань значить так мало, коли хтось значить так багато». Але насправді це далеко не так, правда? І цього не зрозуміють люди, що не переживали кохання на відстані, адже вони не зможуть спроектувати ситуацію та почуття на собі.

Багато хто каже, що ніщо так не нищить стосунки як відстань. Але давайте подивимось на це з іншого боку, адже не вона руйнує стосунки, а самі партнери. Все, що вона може зробити – це зруйнувати певну довіру і відштовхнути партнерів один від одного. І це може бути не тільки у фізичному плані, а й в емоційному, адже ви далеко один від одного.

Можна точно сказати, що відстань – це одне з найскладніших випробувань, яке повинна пройти пара.

Тож, головне питання, а як же пережити таку складну ситуацію, враховуючи війну? Коли ти знаєш, що він може не повернутись, що може не написати вранці: «Добрий ранок, ластівка». Як боротися не тільки з власним емоційним станом, а й за цінні відносини.

1. Відносини набагато важливіші за відстань

    Найголовніша пастка, в яку дуже часто потрапляють і хлопці, і дівчата – це та мить, коли ти забуваєш цінність ваших відносин. Уявіть тільки, ви тривалий час були разом: прокидалися, посміхалися один одному, ніжилися у постілі та підтримували обіймами. І в одну мить це зникло. А люди такі, що дуже легко забувають приємні дрібниці. Ви не пам’ятаєте, чого ви зустрічаєтесь саме з цією людиною. І забуваєте глибоке задоволення від її присутності.

    Саме ці невеличкі, інтимні аспекти вашого спільного життя нагадують вам про те, як сильно ви кохаєте ту людину, яку обрало ваше серце. А коли ця людина, джерело вашого кохання, відсутня, у вас з’являється нове почуття – самотність. Ваше бажання бути з кимось – стає незадоволеним.

    Через це варто пам’ятати, що не відстань робить вас чужими людьми один одного, а забуті почуття. Намагайтеся постійно згадувати, чому ви обрали саме цю людину, а не когось іншого. Не давайте своїм почуттям повністю згаснути.

    2. Радість може бути спільна навіть крізь тисячі кілометрів

      Перебуваючи за декілька тисяч кілометрів від коханої людини, ми, нажаль, забуваємо, що спілкування – це запорука щасливих відносин, особливо, на відстані. Ми перестаємо ділитися якимись моментами: чи то позитивними, чи то негативними. Не замислюємося, що питання «Як справи?» було створене не просто для відмітки, а задля можливості дізнатися, що сталося за 24 години.

      Навіть якщо ваша кохана людина не зможе відповісти одразу – це не свідчить про те, що вам не варто ділитися з нею якимись важливими моментами життя. Головне – це ваше бажання зберегти відносини, а не кількість кілометрів між вами. Обмін будь-якими емоціями чи новинами – створює між вами позитивну взаємодію. Ви відчуваєте, що ви наче поряд і що майже нічого не змінилося.

      3. Пріоритети понад усе

        Дуже важливо дати зрозуміти своїй парі, що вона для вас стоїть у пріоритеті. Спонтанність – дуже важлива річ у стосунках на відстані. Ви ніколи не знаєте, коли зможете зв’язатися один з одним. Особливо, якщо брати до уваги війну та нестабільну мережу. Тим не менш, ніколи не займає багато часу відписатися коханій людині одним повідомленням чи подзвонити зі словами: «Я живий, усе добре, кохаю тебе».

        Зробіть один одного пріоритетом, щоб першим ділом ваша людина телефонувала не комусь там, а саме вам, щоб елементарно нагадати, як кохає вас.

        Крім того, пріоритетність надає важливість вашим відносинам. Це дає вашій парі відчути як щось тепле розливається поміж грудей. Коли все інше відкинуте – ваша здатність бути ментально поряд один з одним у такий час, коли ви потребуєте увагу один одного, - дуже важлива.

        4. Відносини на відстані – це не кінець особистого життя

          Іноді відстань змушує вас хотіти компенсувати близькість іншими речами. Ви відчуваєте себе безсилим перед вашою половинкою, бо не можете навіть повноцінно підтримати її. І причини цьому можуть бути у будь-чому, починаючи від неможливості обійняти дорогу серцю людину й закінчуючи тим, що з вами просто не діляться переживаннями. І через це ви можете забути про власне життя та повністю почати вникати у життя партнера.

          Тим не менш, це величезна помилка.

          Чому?

          Бо ви забуваєте хто ви за межами відносин.

          Що стало поштовхом до становлення вас як особистості? Хто був поряд увесь час? Хто допоміг дійти до того, ким ви є зараз? Це ціль, хобі, захоплення, робота. Це ваші друзі, родичі чи знайомі. Не нехтуйте цими складовими вашого короткого життя, тільки тому, що відчуваєте себе безсилим у відносинах. І головне, пам’ятайте, це нормально, що ваш партнер проживає своє життя, зі своїми проблемами та якимись сварками. Не намагайтеся контролювати чи стримувати його, адже вірна людина не та, яку контролюють, а та, якій дали свободу, а вона залишилась вірна. Звичайно, у моменти повномасштабного вторгнення подібне майже неможливе, але краще бути попередженим, чи не так?

          Повністю віддавати себе відносинам, писати кожен день тисячі повідомлень з розумінням, що відповіді може не бути декілька днів – ось, що можна назвати «втисненням» у чуже життя. Який це має сенс? Якщо ви не поряд, то повинні своєю життєвою енергією насичувати один одного. Але який буде з цього сенс, якщо один буде повністю вичавлений наче лимон, а інший іскритися від цього кохання та енергії?

          Живіть своїм життям, але робіть це разом, наче ви поряд. Інвестуйте в вашого партнера, будьте йому не мамою чи татом, а коханою (-им). Дозвольте один одному рости по-своєму.

          Замість того, щоб щось забороняти людині, діляться з нею своїм досвідом та надихайте на звершення. Пам’ятайте, що через деякий час ви зустрінетесь зовсім іншими людьми.

          5. Не мовчіть про образи та проблеми

            Дуже часто можна почути, що головний аспект відносин на відстані – це зберігати позитивне налаштування власного духу. Але давайте будемо відвертими, чи завжди це буде вдаватися? Коли кожен вечір заміть теплих обіймів ти отримуєш холодну реальність, де твоя кохана людина може бути під обстрілами прямо зараз.

            Безперечно позитивне мислення може допомогти впоратися Вам з цією проблемою під назвою «відстань». Але одна справа – зберігати позитивний настрій, а інша – уникати емоцій взагалі.

            Розмови про важкі ситуації, вислуховування якихось сварок чи проблем партнера і розподіл усього, навіть негативного, тільки поглибить ваш зв’язок. Слова підтримки у най неочікуваний час, можуть дати не маленький поштовх до боротьби.

            Це не зробить комусь із партнерів гірше. Це не нажене на когось смуток. Саме проговорення таких деталей зробить ваші відносини ще міцнішими. Тому не стримуйте себе, навіть коли хочете просто поскаржитися. Навіть якщо хочете просто побухтіти на свого партнера, що того дуже довго не було. Саме такі дрібнички дають зрозуміти людям, що їх чекають, що вони комусь важливі. Що їм є заради кого битися.

            Так, відносини на відстань дуже важкі, але й вони можуть бути неймовірними. Це тільки ви двоє. Не лінуйтеся, напишіть зайвий раз, нагадайте, як кохаєте. Поговоріть за можливості по телефону, не втрачайте зв’язок з тим, хто полонив ваше серце. Не опускайте руки, коли стає надто важко, а поділіться з кимось переживаннями, якщо у партнера немає змоги вас вислухати. Іноді, саме так можна скинути каміння з плеч та почати думати тверезою головою.

            Більшість вважає, що кохання на відстані не існує. Але чи так це? Тоді як, мільйони українок переживають зараз те, що їх чоловіків чи хлопців забрали на війну? Як же вони тоді це все можуть переживати, коли серце нещадно ниє від бажання обійняти та поцілувати його. А вся правда у тому, що якщо і він, і вона хоче зберегти відносини, вони будуть для цього робити усе можливе. Залежить це від людей, а не від обставин. Нажаль, про це полюбляють забувати.

            Кожного дня – це наче пекельне тестування власних почуттів, коли ти не знаєш: вони взагалі залишись чи ні. Тим не менш, коли це все закінчуються, саме такі пари виходять непереможними.

            Наталія Біловол, MistoSumy.com

            Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: