Сумські біатлоністи стали кращими на чемпіонаті України

На базі "Західного реабілітаційно-спортивного центру НКСІУ" завершилась весняна частина Чемпіонату України з біатлону серед юнаків та дівчат.

На базі "Західного реабілітаційно-спортивного центру НКСІУ" завершилась весняна частина Чемпіонату України з біатлону серед юнаків та дівчат.

В останній змагальний день спортсмени визначали призерів у змішаних естафетах.

Найзапеклішою вийшла боротьба у старшій віковій групі, де переможці визначились лише на останньому колі дистанції! Причому представник першої команди Сумської області Богдан Борковський на свій фінішний етап вирушив лише третім, відстаючи від пари лідерів. Але зміг відігратись, і на останньому колі випередив чернігівського спортсмена Єгора Макаренка, ставши першим з перевагою лише у сім секунд! Чемпіонами стали Анна Шелухіна, Діана Громак, Дмитро Саврацький і Богдан Борковський.

У середній віковій групі все було більш спокійно. Команда міста Києва зусиллями Валерії Шейгас на першому етапі захопила впевнене лідерство. і до останнього етапу лише збільшувала перевагу. І хоча перед фінішем відставання суперників з Сумщини (Софія Тихонова, Поліна Пуцко, Данило Лисенко, Олександр Біланенко) скоротилось вдвічі, все одно на фініш переможці прийшли з запасом у понад дві хвилини.

Слід сказати, що змагання проводились за дуже складних умов, і стрільба спортсменів з об’єктивних причин була дуже далекою від ідеалу. Наприклад, переможці змішаної естафети у молодшій віковій групі, збірна Сумської області (Поліна Бутевич, Олена Мамай, Артем Тихоненко і Владислав Безбородов), прийшли до фінішу першими з перевагою у понад дві хвилини (!), маючи при цьому 12 (!!!) кіл штрафу!

У загальному заліку збірна Сумщини посіла перше місце, здобувши 7 золотих, 5 срібних і 3 бронзових медалі.

Наступний, і останній в цьому сезоні, пункт програми внутрішнього біатлонного календаря - дорослий Чемпіонат України, який має розпочатись в Буковелі у середу, 22 березня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: