Тростянець на Сумщині потрапив у шістку на відбудову за принципом «Build back better»

Визначено шість населених пунктів, де відбуватиметься комплексне відновлення за новими принципами.

Визначено шість населених пунктів, де відбуватиметься комплексне відновлення за новими принципами.

Принцип «Build back better», тобто «відбудувати краще, ніж було» — один з основних для відбудови. Під час засідання Уряд затвердив постанову, яка визначає шість населених пунктів, де в межах експериментального проекту відновлення проходитиме комплексно й за новими принципами. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Відібрані населені пункті: Бородянка і Мощун в Київській області, Тростянець у Сумській області, Посад-Покровське в Херсонській області, Циркуни в Харківській області та Ягідне в Чернігівській області.

 

«Усі ці населені пункти зазнали страшних руйнувань. Тепер вони будуть відновлюватися комплексно. Це означає, що будуть відбудовувати не окремі будівлі та споруди, а все — зі системним підходом, новим плануванням та повною трансформацією цих населених пунктів», — підкреслив очільник Уряду.

 

Водночас Прем’єр-міністр наголосив, що реалізація експериментального проекту не означає, що відновлення не торкнеться інших населених пунктів.

 

«Відбудова вже триває по всій країні. Цей документ — це про пошук найбільш ефективних підходів, які забезпечать прозорість, ефективність, системність та швидкість відновлення одночасно», — зауважив Денис Шмигаль.

 

Як відзначив Глава Уряду, План швидкого відновлення на цей рік має п’ять пріоритетів, і водночас це сотні різних проектів, сотні міст та селищ, де воно відбуватиметься одночасно: «Для нас важливо, аби українці вже цього року побачили, що відбудова — це реальність. Це дає надію і віру в краще майбутнє».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: