У Глухівській громаді одразу дві вулиці назвали на честь загиблого Юрія Коваленка

28 квітня депутати Глухівської міської ради проголосували за перейменування вулиць.

28 квітня депутати Глухівської міської ради проголосували за перейменування вулиць.

У Некрасовому - рідному селі Юрія Коваленка – його земляки висловили бажання перейменувати вулицю Некрасова на честь знаменитого уродженця.

У місті Глухів ініціативу висловили жителі вулиці Некрасова, на якій проживав з родиною Юрій Коваленко. Там було організовано опитування, зібрані підписи.

Напередодні сесії перейменування цих вулиць розглянули і підтримали члени виконавчого комітету.

Нагадаємо: відомий в Україні і за кордоном археолог, вчений-дослідник Глухова, завідувач науково-дослідного відділу Національного заповідника «Глухів», пошуковець, волонтер місії «Чорний тюльпан», кандидат історичних наук Юрій Коваленко загинув у важких боях на Луганщині 14 березня 2023 року. Штаб-сержант Ю.Коваленко служив у 16 омпб 58 окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського.

Він був з когорти наукової і творчої еліти, пропагував і досліджував історію державності України, стояв у витоків музею археології, був національно свідомим і активним громадянином. Автор більше 70 наукових публікацій. Як музикант мріяв про мистецький фестиваль з місцевим етнографічним колоритом у Глухові.

Він став на захист України. Бо знав як історик, що воля здобувається тільки в бою. Що сльозами свободу не втримати – одвічний ворог століттями намагається знищити українську націю, мову, державу, культуру.

Вічна пам'ять Герою!

Слава кожному українському воїну, який боронить рідну землю від pocійських окупантів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: