У Тростянця з'явився партнер серед німецьких міст

Угоду про партнерство та співробітництво підписано між містами Монтабаур та Тростянець.

Угоду про партнерство та співробітництво підписано між містами Монтабаур та Тростянець.

Тростянчан, учасників благодійного мистецького туру «Дні української культури в містах-партнерах країн ЄС» гостинно зустріла Німеччина. Надзвичайно теплий прийом влаштували нашій делегації дружні до Тростянця німецькі міста Ольденбург та Монтабаур, які підтримують Україну в її боротьбі проти військового вторгнення Росії в Україну.

Тростянчани розповіли німецьким друзям про російські окупацію Тростянецької громади та її тяжкі наслідки, під час концертної програми та майстер-класів намагалися донести до наших партнерів кращі культурні й національні традиції українського народу.

У місті Монтабаур до Тростянецької делегації приєднався міський голова Юрій Бова.

В ході робочої зустрічі Тростянецького міського голови Юрія Бови з бургомістром Монтабаура Gabriele Wieland було підписано Угоду про партнерство та співробітництво між містом Монтабаур. Федеральна Республіка Німеччина, та містом Тростянець, Україна. Співпраця між містами в межах цієї Угоди буде здійснюватися в економічній, соціальній, освітній, культурній, туристичній сферах.

На мистецьких благодійних заходах німці, і діти й дорослі, охоче долучалися до майстер-класів українських народних ремесел, оглядали фото-виставку «Війна в Україні і в Тростянці. Наслідки окупації». Німецькі друзі перейнялися нашою бідою, неабияке враження на них справили високі патріотичну почуття тростянчан, їх гордість за свою національну приналежність!

Під час концерту «З Україною в серці» тростянецькі артисти виступали натхненно, піднесено, щиро, намагаючись у повній мірі розкрити сутність і національні особливості української культури.

З німецького міста Монтабаур прямує до Тростянця цінний і надзвичайно потрібний нашій громаді подарунок – автобус для здійснення пасажирських перевезень!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: