Завантаження ...

Сумський обласний госпіталь ветеранів війни отримав сучасне медобладнання від благодійників

Сумський обласний госпіталь ветеранів війни отримав сучасне медобладнання від благодійників фото

Компанія «Монделіс Україна» та БФ «Благомай» передали Сумському обласному клінічному госпіталю ветеранів війни медичне обладнання на суму близько 7 мільйонів гривень.

Це система медична рентгенографічна цифрова, відеоендоскопічна система експертного рівня, електрохірургічний апарат, реабілітаційне обладнання, стіл-вертикалізатор, тренажер для активного та пасивного застосування для верхніх та нижніх кінцівок, автоматизована миюча машина для ендоскопів з функцією дезінфекції, медичний стерилізатор паровий та інше обладнання. За словами директора закладу Інесси Савенко все це значно розширить можливості госпіталю з надання своєчасної професійної медичної допомоги, дасть змогу покращити якість діагностики, лікування і умови перебування пацієнтів у закладі.

До госпіталю з робочим візитом приїхали голова Сумської обласної ради Віктор Федорченко та голова Сумської ОДА – військової адміністрації Володимир Артюх. Вони оглянули заклад, поспілкувалися з персоналом, пацієнтами, ознайомилися з реабілітаційною діяльністю госпіталю.

 

«Для нас важливе все отримане обладнання, особливо реабілітаційне, - зазначила Інесса Савенко. - Завдяки йому у 99% випадків можливе одужання пацієнтів, якщо допомогу надавати на ранніх стадіях і вчасно. За добу ми обслуговуємо в реабілітаційних залах 15-20 пацієнтів».

 

Вона повідомила, що основною метою діяльності госпіталю є надання консультативно-діагностичної, лікувально-профілактичної медичної допомоги, реабілітаційної та психологічної допомоги інвалідам, учасникам бойових дій. У структуру госпіталю входять 6 відділень. Ліжковий фонд становить 195 ліжок.  У госпіталі протягом 2022 року проліковано 3518 осіб, за 4 місяці 2023 року – 1499 осіб.

 

«Ми дуже вдячні благодійникам за таку вагому підтримку. Посилення наших медичних спроможностей є одним із пріоритетних напрямів розбудови Збройних Сил. Це важлива допомога, бо зараз медзаклади регіону мають велике навантаження – лікують поранених, військових і мирних людей. А такі спільні ініціативи допомагають наближати нашу перемогу», - сказав Віктор Федорченко.

 

Володимир Артюх подякував благодійникам за їх допомогу. А керівництву госпіталю й колективу за врятовані життя, збережене й відновлене здоров’я жителів Сумщини та військових.

Представники «Монделіс Україна» та БФ «Благомай» розповіли, що наразі вони допомагають у багатьох напрямках, серед яких і медична галузь. Бо є лікарні, які перебували в тимчасовій окупації, були частково пошкоджені, або в них викрадене чи виведене з ладу обладнання. А ще, кажуть, допомога госпіталю – це ще й своєрідна подяка військовим та медикам за їх працю. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: