Сумський обласний госпіталь ветеранів війни отримав сучасне медобладнання від благодійників

Компанія «Монделіс Україна» та БФ «Благомай» передали Сумському обласному клінічному госпіталю ветеранів війни медичне обладнання на суму близько 7 мільйонів гривень.

Компанія «Монделіс Україна» та БФ «Благомай» передали Сумському обласному клінічному госпіталю ветеранів війни медичне обладнання на суму близько 7 мільйонів гривень.

Це система медична рентгенографічна цифрова, відеоендоскопічна система експертного рівня, електрохірургічний апарат, реабілітаційне обладнання, стіл-вертикалізатор, тренажер для активного та пасивного застосування для верхніх та нижніх кінцівок, автоматизована миюча машина для ендоскопів з функцією дезінфекції, медичний стерилізатор паровий та інше обладнання. За словами директора закладу Інесси Савенко все це значно розширить можливості госпіталю з надання своєчасної професійної медичної допомоги, дасть змогу покращити якість діагностики, лікування і умови перебування пацієнтів у закладі.

До госпіталю з робочим візитом приїхали голова Сумської обласної ради Віктор Федорченко та голова Сумської ОДА – військової адміністрації Володимир Артюх. Вони оглянули заклад, поспілкувалися з персоналом, пацієнтами, ознайомилися з реабілітаційною діяльністю госпіталю.

 

«Для нас важливе все отримане обладнання, особливо реабілітаційне, - зазначила Інесса Савенко. - Завдяки йому у 99% випадків можливе одужання пацієнтів, якщо допомогу надавати на ранніх стадіях і вчасно. За добу ми обслуговуємо в реабілітаційних залах 15-20 пацієнтів».

 

Вона повідомила, що основною метою діяльності госпіталю є надання консультативно-діагностичної, лікувально-профілактичної медичної допомоги, реабілітаційної та психологічної допомоги інвалідам, учасникам бойових дій. У структуру госпіталю входять 6 відділень. Ліжковий фонд становить 195 ліжок.  У госпіталі протягом 2022 року проліковано 3518 осіб, за 4 місяці 2023 року – 1499 осіб.

 

«Ми дуже вдячні благодійникам за таку вагому підтримку. Посилення наших медичних спроможностей є одним із пріоритетних напрямів розбудови Збройних Сил. Це важлива допомога, бо зараз медзаклади регіону мають велике навантаження – лікують поранених, військових і мирних людей. А такі спільні ініціативи допомагають наближати нашу перемогу», - сказав Віктор Федорченко.

 

Володимир Артюх подякував благодійникам за їх допомогу. А керівництву госпіталю й колективу за врятовані життя, збережене й відновлене здоров’я жителів Сумщини та військових.

Представники «Монделіс Україна» та БФ «Благомай» розповіли, що наразі вони допомагають у багатьох напрямках, серед яких і медична галузь. Бо є лікарні, які перебували в тимчасовій окупації, були частково пошкоджені, або в них викрадене чи виведене з ладу обладнання. А ще, кажуть, допомога госпіталю – це ще й своєрідна подяка військовим та медикам за їх працю. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: