У Сумах виконали операцію з трансплантації шкіри

На базі опікового відділення Сумської обласної клінічної лікарні успішно виконали операцію з трансплантації шкіри, йдеться на сайті лікарні.

На базі опікового відділення Сумської обласної клінічної лікарні успішно виконали операцію з трансплантації шкіри, йдеться на сайті лікарні.

Операцію провели за допомогою електродерматома — пристрою, призначеного для вирізання шарів шкіри заданої ширини і товщини для їх подальшого трансплантування, який приводиться в рух електродвигуном.

Операція з трансплантації шкіри передбачає відкриття ушкодженого шару шкіри та заміну його шаром здорової шкіри, яка береться з іншої частини тіла пацієнта або, в деяких випадках, з донорського джерела. Ця процедура дозволяє відновити функцію шкіри, сприяє заживленню ран та поліпшує якість життя пацієнта.

Після проведення операції з трансплантації шкіри, важливим моментом є процес приживлення шкіри. За звичайних умов, приживлення трансплантованої шкіри відбувається протягом близько 10 діб. У цей час трансплантована шкіра розвиває нові кровоносні судини, що забезпечують її живлення та інтеграцію з оточуючою тканиною.

«Цей вид операції є важливим кроком у лікуванні пацієнтів зі значними опіками або великими дефектами шкіри, які виникають внаслідок травм, опіків або хвороб», — сказано у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: