Завантаження ...

Сумщина підтримує регіони, що постраждали внаслідок руйнування Каховської ГЕС

Сумщина підтримує регіони, що постраждали внаслідок руйнування Каховської ГЕС фото

Про допомогу жителям Херсонщини, Миколаївщини, Дніпропетровщини, Запоріжжя повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

За його словами, з обласного гуманітарного штабу Сумщина готує для передачі запаси води, бронежилети, теплопушки, пластикові каністри та інші матеріальні засоби.

Наразі формується колона з вантажівок, яка буквально через день-два везтиме допомогу на південь держави від Сумщини. Також обласна влада співпрацює з промисловими підприємствами та аграріями щодо формування гуманітарної допомоги постраждалим.

 

«Руйнування Каховської ГЕС – ще одне підтвердження для всього світу, що росія – країна-терорист, її необхідно вигнати з української землі. Наше ж завдання сьогодні – допомогти нашим жителям, українцям, які опинилися в епіцентрі екологічної катастрофи, спричиненої російськими загарбниками. Область готова приймати людей, яких наразі евакуюють з підтоплених районів. Маємо можливість забезпечити житлом близько 400 осіб, які виявлять бажання евакуюватись з Херсонської області на Сумщину. Перемога буде за нами!» повідомив Володимир Артюх.

 

Довідково

Наразі близько 80 населених пунктів перебувають в зоні підтоплення внаслідок цього теракту. Підтоплено більше 1852 будинки, вже евакуйовано близько 1500 людей.

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: