Завантаження ...

На Сумщині підбили підсумки посівної кампанії

На Сумщині підбили підсумки посівної кампанії фото

Цьогоріч, попри постійні обстріли прикордонних громад області, аграрії засіяли 1033 тис га земель, що становить 91% від обсягів минулого року. Комплекс весняно-польових робіт практично завершений.

На підсумковому засіданні обласного штабу щодо сприяння проведенню комплексу весняно-польових робіт під головуванням першого заступника голови Сумської обласної військової адміністрації Тараса Савченка підвели підсумки посівної кампанії і обговорили актуальні питання.

Цьогоріч ярі зернові та зернобобові культури посіяно в запланованих обсягах на площі 338,0 тис. гектарів, олійні культури – 448,8 тис. гектарів.

Дещо скоротилися, у порівнянні з минулим роком, площі пшениці, кукурудзи на зерно, соняшнику, сої.

Гречки засіяно понад 10,0 тис. гектарів, проса – 2 тис. гектарів.

«Дякую аграріям за сміливість, відданість справі. Незважаючи на всі виклики, ми маємо пристойні результати посівної кампанії і сподіваємось отримати відповідний врожай. Зі свого боку і надалі допомагатимемо аграріям у пошуку ефективних і компромісних рішень для розв’язання проблемних задач, пов’язаних з організацією роботи підприємств, з проведенням комплексу сезонних робіт», – зазначив Тарас Савченко.

У ході засідання детально розібрали причини підриву сільськогосподарської техніки, які стались у травні цього року.

Щоби максимально убезпечити людей і запобігти знищенню майна у майбутньому було вирішено доопрацювати існуючий алгоритм дій.

Зокрема, аграріям обов’язково необхідно узгоджувати рух сільгосптранспорту з військовими. Також для пересування техніки рекомендується, по можливості, обирати дороги з твердим покриттям.

Окрім цього польові дороги систематично, з певною періодичністю, повинні перевірятись на наявність вибухонебезпечних предметів.

До початку липня має бути опрацьоване і вирішене питання щодо переоблаштування блокпостів, які становлять перешкоду для руху великогабаритної сільськогосподарської техніки.

Також на засіданні акцентували увагу на дотриманні аграріями заходів протипожежної безпеки, обговорили питання бронювання працівників і особливості сплати земельного податку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: