Завантаження ...

Сум’янка хотіла отримати допомогу від держави, а втратила свої 12 тис. грн

Сум’янка хотіла отримати допомогу від держави, а втратила свої 12 тис. грн фото

Незважаючи на регулярне інформування поліцією громадян про шахрайства, які вчиняються зловмисниками стосовно людей різного віку, і в результаті яких потерпілі втрачають всі свої заощадження, злочини, пов’язані з видурюванням грошей фіксуються правоохоронцями Сумщини щодня.

Способів швидкого «відбирання» у своїх жертв грошей різного роду аферисти вигадали багато, і щодня вони вдосконалюються. Шахраї слідкують за тим, що відбувається в країні, в законодавстві та в суспільному житті, і використовують різні нововведення і зміни собі на користь. Допомагають їм в цьому сучасна комп’ютерна техніка та смартфони, які є практично у всіх.

Так, сьогодні, до Сумського районного управління поліції, із заявою про злочин, звернулася жителька району, яка повідомила, що невідомі зловмисники шахрайським шляхом заволоділи її грошима, які знаходилися у неї на кредитній картці.

 

«Побачила у Фейсбуці таку крупну картинку на зеленому фоні з написом Є-ДІЯ і повірила, що можна отримати гроші від якоїсь організації за один клік. Увійшла туди, в надії отримати допомогу, бо важко жити на одну пенсію, увела свій номер телефону і нажала. І зразу знялися всі кредитні гроші 12 200 гривень. Трьома платежами, ніби як оплата за покупку в фейсбуці. Я була в шоці, не могла очам своїм повірити», - розповідає потерпіла.

 

І на жаль, це не поодинокий випадок. Такого роду шахрайства, коли громадяни намагаються отримати нібито від держави, від різних благодійних вітчизняних чи зарубіжних фондів фінансову допомогу, фіксуються поліцією Сумщини щодня.

Наразі у поліції вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та проводяться всі необхідні заходи, з метою встановлення осіб злочинців.

Шановні громадяни! Поліція радить не відкривати на ваших смартфонах незнайомі повідомлення, які пропонують «фінансову допомогу за один крок». Ні в якому разі не переходьте за посиланням на невідомі вам сторінки в Інтернеті, і головне нікому, ніколи, ні за яких обставин не повідомляйте номер своєї банківської картки, пін код, цифри на звороті. Пам’ятайте, дані банківської картки є конфіденційними. Не дайте себе ошукати. Ваша безпека у ваших руках!

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: