Завантаження ...

У Буринські громаді провели в останню путь двох героїв

У Буринські громаді провели в останню путь двох героїв фото

У Буринській громаді 18 червня було оголошено днем жалоби. Жалоби за вірними синами України, які загинули на полі бою – Ігорем Михном та Олександром Кусовником.

Народилися і виросли чоловіки на Буринщині. Ігор - у Бурині, Олександр – у Михайлівці.

Веселі на вдачу, товариські, вірні друзі, надійні товариші за мирного життя. За свій харизматичний характер побратими одразу Ігореві дали позивний, який назавжди залишиться на його шевроні.

Сашко, аби нещадно бити ворога, пройшов навчання і став командиром взводу морської піхоти…

Захисники України загинули з різницею у п’ять днів, відвойовуючи незалежність на території Запорізької та Донецької областей.

«На щиті» ж повернулися до рідної Буринщини в один день. В один день зустрічати хлопців «коридорами пошани» вийшли сотні земляків у Бурині та Михайлівці. Стяги країни заповнювали вулиці Бурині та Михайлівки, живі квіти лягали квітучим килимом до ніг наших захисників.

У Храмі Віри, Надії, Любові та матерії їх Софії настоятель отець Димитрій та священник (військовий капелан) отець Степан здійснили чин відспівування за Ігорем Михном. Свічки палали у руках родичів, усі, хто був у храмі, спільно читали молитву за захисником України. Зворушливо, до сліз кожен присутній сприйняв пісню-реквієм, яку виконала одна із прихожанок храму «Плине кача по тисині»…

Уже, коли навіть траурний кортеж, вирушив до місця вічного спочинку Ігоря Михна на Алею Героїв, вулицями міста Буринь уклінно проводжали процесію дорослі, діти, продавчині магазинів, пересічні перехожі…

На центральне Михайлівське кладовище, де покояться батько, рідні Олександра Кусовника, траурна церемонія усю дорогу від рідної домівки Олександра до місця вічного спочинку ішла сільськими вулицями. Увесь шлях ненька захисника, спираючись на паличку, проводжала сина до цвинтаря.

Буринський міський голова Віктор Ладуха, який віддавав данину шани сьогодні обом захисникам України, дякував і батькам Ігоря Михна, і мамі Олександра Кусовника за виховання синів патріотами України:

- Сумна звістка прийшла на Буринщину. Буринська земля приймає двох наших захисників… Дуже тяжко михайлівцям, бо це вже другий хлопець, який загинув за нашу свободу і незалежність. Дивлюся на маму, яка втратила сина. Захоплююся її мужністю. Вона вірить, що Саша загинув недаремно. Він загинув за свободу і незалежність. За діточок, щоб жили у процвітаючій державі.

Ми молимося за усіх, хто захищає нашу державу, вони усі – у наших серцях.

Скажу про Сашу. Саша – це воїн, який не вагаючись пішов боронити державу, нас із вами, щоб ми жили, зберігали сім’ї. Ми - сильна нація і не дамо ворогові зламати наш дух!

Усі воїнські почесті, Гімн України, останні залпи салюту сьогодні, 18 червня 2023 року, були на честь захисників України Ігоря Михна та Олександра Кусовника.

18 червня 2023 року – День батька. У День батька зі своїм сином прощався батько…У День батька зі своїм батьком прощалася донька… Зі своїми синами і батьками прощалася уся Буринська громада…

Вічна слава Героям! Спочивайте і оберігайте своїх близьких у Небесному легіоні, вірні сини України!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: