У Тростянецькій громаді попрощалися з героєм

Мешканці найбільшого села Тростянецької громади – Білки, зібралися разом, щоб провести в останню путь Героя, який віддав життя за свободу та незалежність України.

Мешканці найбільшого села Тростянецької громади – Білки, зібралися разом, щоб провести в останню путь Героя, який віддав життя за свободу та незалежність України.

Односельчани не стримували сліз та ставали на коліна, утворивши по всьому шляху до цвинтаря живий коридор. Адже кожен з них знав та любив загиблого Героя Сергія Крючка – він був щирим, добрим, надзвичайно товариським завжди приходив на допомогу як молодим, так і більш поважним.

Крючко Сергій Геннадійович народився та жив у селі Білка, закінчив Білківську школу. Мав дружину та маленьку донечку. Відразу ж після звільнення з-під окупації рідного села, пішов захищати свою землю. Спочатку вступив до територіальної оборони, потім – до лав ЗСУ. Служив стрільцем 5 стрілецької роти 30-ої окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького. Перебуваючи у самому пеклі війни, він сміливо боровся з ворогом, який вторгся на українську землю, захищав свій народ, свою Батьківщину.

14 червня 2023 року на Донеччині, захищаючи незалежність України, загинув смертю хоробрих. Загиблому захисникові було лише 28 років. Він мав би повернутись до рідної домівки з довгоочікуваною перемогою, повернутись, в обійми коханої, до маленької донечки, до рідних, радіти життю, будуючи плани на майбутнє...

Мужній воїн захищав українську землю… Ціною власного життя він виборював право нашої нації бути вільною.

У траурній церемонії, яка відбулася на Білківському цвинтарі, взяли участь: міський голова Юрій Бова, керівний склад та працівники Тростянецької міської ради, Білківського старостату, учителі, однокласники загиблого воїна, його друзі та небайдужі мешканці села Білка та інших населених пунктів громади.

 

– На жаль, війна забирає найкращих, – сказав під час прощання міський голова Юрій Бова – На жаль, ціна майбутнього наших дітей – це тисячі життів наших захисників, які зі зброєю в руках захищають нашу землю. Сергій Геннадійович віддав своє життя за мирне майбутнє кожного з нас. Низький уклін і царство небесне тобі, воїне, спи спокійно вічним сном, земля тобі пухом. Пам’ять про тебе – назавжди у наших серцях.

 

Прощальні слова рідним і близьким також прозвучали від офіцера Охтирського першого відділу районного територіального Центру комплектування та соціальної підтримки Владислава Заброди, який передав співчуття та вклонився рідним загиблого від побратимів Крючка Сергія Геннадійовича, які на даний час захищають Україну у гарячих точках і не змогли приїхати на церемонію прощання.

Виступила з промовою і директор Білківського ЗЗСО Людмила Маленко.

 

«Ще зовсім недавно ми не чекали й не думали, що у нашу країну, у нашу домівку прийде таке жахіття війни. Ми втішалися, що у випускників нашої школи з’явилася сім’я, народилася донечка, їх життя тільки почалося. І ось страшна звістка – Сергій Геннадійович загинув, захищаючи нашу землю. Немає слів, щоб виразити ту печаль, яка огорнула нас, і ту лють, яку ми відчуваємо до російської орди, яка забирає наших кращих синів. Ми будемо пам’ятати тебе завжди, наш Герой! Герої не вмирають!»

 

Жалобна хода пройшла від дому захисника до місцевого кладовища. Три постріли почесної варти сповістили всім, що тут навіки спочив Герой, який загинув за Україну.

Висловлюємо глибокі, щирі співчуття рідним та близьким загиблого. Нехай світлий спомин про Крючка Сергія Геннадійовича назавжди залишиться у пам’яті усіх, хто його знав, любив та шанував!

Вічна пам’ять! Вічна слава Герою!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: