Завантаження ...

Сухостій – спиляють, а нового асфальту поки не буде: сум’янам відповіли на петицію

Сухостій  – спиляють, а нового асфальту поки не буде: сум’янам відповіли на петицію фото

20 червня у єдиній системі місцевих петицій опублікували відповідь на петицію сум’ян щодо безперешкодного доступу до закладу позашкільної освіти по вул. Максима Сущенка, б. 1. Петицію підтримали 263 сум’ян.

Мова йде про еколого-натуралістичний відділ Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, де здобувають освіту понад 400 дітей від 5 до 18 років.

Автор петиції Вікторія Заярна зазначила, що ділянка дороги до освітнього закладу вулицею Максима Сущенка не є безпечною через аварійні дерева та господарчі будови місцевих жителів, безпритульних собак, відсутність асфальтового покриття тощо.

Оскільки петиція набрала понад 250 необхідних підписів, потрапила на розгляд міської влади.

Міський голова Сум Олександр Лисенко відповів, що комісія Департаменту інфраструктури міста обстежила стан дерев на території зазначеній в електронній петиції та склала відповідний Акт на видалення сухостійних дерев та чагарників. Роботи зі зрізування насаджень планують провести до кінця липня поточного року.

Щодо питання безпритульних тварин, то фахівці КП «Центр догляду за тваринами» в травні поточного року обстежили зазначену територію та відловили двох безпритульні собаки. Їм забезпечений медичний огляд, вакцинація та стерилізація/кастрація з подальшою перетримкою на території підприємства. Агресивних тварин в результаті обстеження виявлено не було.

Окремо зазначено, що у разі отримання інформації щодо агресивних безпритульних тварин сум’яни можуть звертатися безпосередньо до КП «Центр догляду за тваринами» СМР або за номером телефону: 096-554-72-16.

Щодо відсутності асфальтового покриття повідомили, що Департаментом інфраструктури міста сформовано перелік об'єктів на 2023 рік виходячи з доведених обсягів фінансування. До переліку об’єктів, яких чекає ремонт, шлях до закладу позашкільної освіти не увійшов.

З повним текстом петиції та відповіді можна ознайомитися тут (https://petition.e-dem.ua/sumy/Petition/View/2806).

Матеріал підготувала Анна Майстренко, MistoSumy.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: