Завантаження ...

У Конотопі проведуть Узвар-фест

У Конотопі проведуть Узвар-фест фото

Усіх охочих запрошують узяти участь у щорічному фестивалі публічних читань «Узвар-фест», який відбудеться 9 липня о 16:00 у центральному парку відпочинку «Юність» по пр. Миру, на галявині за центральним флагштоком міста.

Захід започатковано для заохочення конотопців до читання, популяризації української класичної та сучасної прози, художнього слова; підтримки творчих людей та виявлення талановитих прозаїків-початківців.

Правила літературного батлу (змагань читців):

1. Вік учасників не обмежений.

2. Кожен має підготувати для читання уривок із будь-якого твору та обґрунтування причин цього вибору (НЕ ВЧИТИ НА ПАМ”ЯТЬ, А ЧИТАТИ).

3. На читання одного уривку учаснику відводиться до 3 хв, на обґрунтування вибору – до хвилини.

Головні вимоги до твору:

– Твір учасники обирають на власний розсуд, але винятково прозу.

– До конкурсу приймаються тільки українські або перекладені українською твори.

– Уривки з власних творів також повинні бути українською мовою.

Учасники розділяються на дві групи – автори та читці. Перша група читає уривки з власних творів, друга група – з творів інших авторів. Учасники читають свої уривки по черзі. Початок і завершення визначається знаком журі. Після того, як час на читання сплинув, читець має зупинитись, незалежно від того, встиг він прочитати свій уривок до кінця чи ні. За наступним сигналом він має перейти до обґрунтування свого вибору.

Під час другого етапу фестивалю півфіналісти читають уривки з творів, які обрало журі. Прочитавши свій уривок, учасник має висловити своє ставлення до прочитаного. На читання та промову також відводиться 3 та 1 хв відповідно.

У фіналі учасники змагатимуться між собою, читаючи один і той самий уривок тексту у форматі діалогу. Між виступами номінацій проводиться вікторина для глядачів «Відгадай прозовий твір за його початком».

Для участі у конкурсі необхідно зареєструватись за номером (098) 228-39-79 – Ірина Козлова або безпосередньо перед початком заходу, звернувшись до журі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: