Завантаження ...

У Сумах планують розташувати колишній кадетський корпус у школі № 3

У Сумах планують розташувати колишній кадетський корпус у школі № 3 фото

13 червня на сайті Сумської міськради був оприлюднений проєкт рішення про створення комунального закладу СМР «Сумський міський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені І. Г. Харитоненка».

У документі йдеться про те, що Сумська міська рада вирішила відновити такий заклад з місцем знаходження (юридичною адресою) на вул. Сумської артбригади, пише Ваш шанс.

Управлінню освіти і науки СМР належить розробити Статут комунального закладу та подати його на затвердження до Сумської міської ради. А департаменту фінансів спільно з управлінням освіти і науки – продумати фінансове, матеріально-технічне та методичне забезпечення «Сумського міського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені І. Г. Харитоненка».

Судячи з проєкту рішення, влада міста має намір розташувати ліцей в нинішній школі № 3. З одного боку, це круте рішення, щоби врятувати навчальний заклад, який без згоди мешканців області перевели до Хмельницького і повертати назад явно не планують. А з іншого, є кілька питань. Адже на Кондратьєва був історичний заклад! Чому влада не хоче боротися за звичні приміщення, вирішивши зайняти під ліцей одну зі шкіл?

По-друге: у третій школі, окрім самого навчального закладу, розташований і міський інклюзивно-ресурсний центр, який надає послуги дітям з особливими освітніми потребами. Як усі ці заклади повинні «ужитися» за однією адресою?

Питань вистачає, тому ми переадресували їх профільному заступнику мера Сум Станіславу Полякову. За його словами, це рішення, якщо його ухвалять депутати, є важливим і необхідне для того, щоб підтвердити наміри міської влади щодо збереження навчального закладу. Ліцею потрібна юридична адреса і хоча би перші кроки, щоб у перспективі розмовляти про повернення Держприкордонслужбою місту приміщень на Кондратьєва.

Нагадаємо, минулого року необхідність тимчасового переміщення ліцею в більш безпечне місце, у Хмельницький, Держприкордонслужба, якій підпорядкований заклад, пояснила значною близькістю до Сум ворожих військ та пошкодженнями приміщень. Ні колектив кадетки, ні батьківська громадськість не вважали за необхідне переїздити за сотні кілометрів. Проте учбовий рік для ліцеїстів почався в Хмельницькому - в Національній академії Державної прикордонслужби. До того ж засновник закладу визначив виключно очну форму навчання - незважаючи на 65 заяв батьків ліцеїстів щодо організації дистанційки. Більшість працівників ліцею змушена була звільнитися…

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: