Завантаження ...

На Сумщині судитимуть чотирьох учасників наркоОЗГ

На Сумщині судитимуть чотирьох учасників наркоОЗГ фото

Сумською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої групи, які здійснювали незаконний обіг психотропних речовин та наркотичних засобів (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, чоловік, залучивши свою дружину та двох знайомих, організував у м. Суми та Сумському районі так званий наркобізнес. Зокрема, він, його дружина та спільник за допомогою наркокур’єра отримували з інших областей у великій кількості наркотичний засіб «Метадон» та психотропну речовину «PVP». Частину заборонених речовин використовували для особистого вживання, а решту реалізовували наркозалежним особам.

Діяльність організованої групи припинено 29 квітня 2023 року під час отримання жінкою від наркокур’єра двох пакунків з наркотичним засобом «Метадон» та психотропною речовиною «PVP». До цього було задокументовано декілька фактів реалізації заборонених речовин двома іншими спільниками відповідним особам. У ході проведення санкціонованих обшуків в учасників організованої групи виявлено та вилучено близько 27 грам «Метадону», 30 грам «PVP» та 780 грам «Канабісу», який вони зберігали з метою збуту.

Більш того, організатор групи відповідатиме ще й за незаконне носіння та зберігання вибухових пристроїв (бойових припасів) без передбаченого законом дозволу, оскільки в нього під час обшуку вилучили 17 придатних до стрільби патронів (ч. 1 ст. 263 КК України).

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: