Завантаження ...

У Сумах демонтують будинок, який зруйнував російський “шахед”

У Сумах демонтують будинок, який зруйнував російський “шахед” фото

Про це під час брифінгу повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

«Схиляю голову у скорботі і поділяю біль непоправної втрати. Висловлюю щирі співчуття родинам загиблих сумчан. На жаль, влучання відбулися не тільки в місті Суми. Так, учора за наслідками ракетно-артилерійського обстрілу, загинуло ще 3 цивільні особи в Шосткинському та Сумському районах», – повідомив Володимир Артюх.

За його словами, на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації в Сумах було залучено від Головного управління ДСНС України в Сумській області 23 одиниці техніки та 91 чоловік особового складу. Від Сумської міської ради 11 одиниць спеціальної техніки та 50 осіб. Аварійно-рятувальні роботи продовжуються. Для ліквідації наслідків ворожого удару у школі № 2 розгорнутий штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації міста Суми, куди постраждалі можуть звертатися з будь-яких питань.

«Що стосується найбільш зруйнованого будинку, то скоріше за все його буде демонтовано, адже руйнувань зазнали несучі конструкції. Щодо відновлення зруйнованих будинків, які зазнали пошкоджень внаслідок застосування країною-агресором БПЛА типу Шахід, міською радою створюється відповідна комісія, яка проведе обстеження з подальшим складанням акту для прийняття відповідного рішення, – говорив Володимир Артюх. – Також сьогодні міський голова зустрівся з постраждалими для остаточного з'ясування їх потреб та надання відповідної матеріальної допомоги».

Крім того, в області розроблена та затверджена Комплексна Програма соціального захисту населення на 2022-2026 роки, якою передбачений захід щодо надання адресної грошової допомоги, у тому числі постраждалим особам. Для отримання вищевказаної допомоги необхідно звернутися на гарячу лінію департаменту соціального захисту населення за телефоном: (0542) 77 99 55 (з 8.00 до 17.15).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: