У Сумах демонтують будинок, який зруйнував російський “шахед”

Про це під час брифінгу повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

Про це під час брифінгу повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

«Схиляю голову у скорботі і поділяю біль непоправної втрати. Висловлюю щирі співчуття родинам загиблих сумчан. На жаль, влучання відбулися не тільки в місті Суми. Так, учора за наслідками ракетно-артилерійського обстрілу, загинуло ще 3 цивільні особи в Шосткинському та Сумському районах», – повідомив Володимир Артюх.

За його словами, на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації в Сумах було залучено від Головного управління ДСНС України в Сумській області 23 одиниці техніки та 91 чоловік особового складу. Від Сумської міської ради 11 одиниць спеціальної техніки та 50 осіб. Аварійно-рятувальні роботи продовжуються. Для ліквідації наслідків ворожого удару у школі № 2 розгорнутий штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації міста Суми, куди постраждалі можуть звертатися з будь-яких питань.

«Що стосується найбільш зруйнованого будинку, то скоріше за все його буде демонтовано, адже руйнувань зазнали несучі конструкції. Щодо відновлення зруйнованих будинків, які зазнали пошкоджень внаслідок застосування країною-агресором БПЛА типу Шахід, міською радою створюється відповідна комісія, яка проведе обстеження з подальшим складанням акту для прийняття відповідного рішення, – говорив Володимир Артюх. – Також сьогодні міський голова зустрівся з постраждалими для остаточного з'ясування їх потреб та надання відповідної матеріальної допомоги».

Крім того, в області розроблена та затверджена Комплексна Програма соціального захисту населення на 2022-2026 роки, якою передбачений захід щодо надання адресної грошової допомоги, у тому числі постраждалим особам. Для отримання вищевказаної допомоги необхідно звернутися на гарячу лінію департаменту соціального захисту населення за телефоном: (0542) 77 99 55 (з 8.00 до 17.15).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: