Завантаження ...

У Сумах відкрито ще одну кисневу станцію

У Сумах відкрито ще одну кисневу станцію фото

Запрацювала вона в КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» Сумської міської ради.

Як зазначила під час відвідування лікувального закладу заступник голови Сумської обласної військової адміністрації Олена БОЙКО, кисневу станцію для області було придбано за державний кошт у рамках централізованої закупівлі Міністерства охорони здоров’я України. Її вартість – 2,1 мільйона гривень. Підготовка майданчика під обладнання та проведення загальнобудівельних робіт здійснювалася за рахунок коштів самої лікарні. На це заклад виділив 1,3 мільйона гривень.

 

«Навіть попри повномасштабну війну та постійний ворожий терор ми не припиняємо впровадження дієвих реформ у медичній сфері, реалізацію важливих проектів, покращення матеріально-технічної бази лікувальних установ та оснащення їх сучасним обладнанням. Всі ці кроки спрямовані як на посилення спроможності закладів охорони здоров’я, так і на надання людям якісної, доступної та своєчасної медичної допомоги», – підкреслила вона.

 

За словами Олени Бойко, встановлення кисневої станції «Ideal IM-GO 300 SE» у клінічній лікарні Святого Пантелеймона забезпечить безперебійне та централізоване киснепостачання у відділення, що в рази посилить можливості медиків ефективно лікувати пацієнтів, котрі потребують кисневої терапії.

Це вкрай важливий крок, адже лікарня наразі надає спеціалізовану та первинну медичну допомогу як населенню міста Суми, так і громад Сумського району. Заклад законтрактований з НСЗУ за 23 пакетами медичних послуг. Планом розвитку спроможної мережі Сумського госпітального округу лікарня також рекомендована як кластерна.

Під час відвідування об’єкту Олена Бойко також оглянула потужності закладу, наявне укриття, обговорила з керівництвом установи необхідність здійснення інженерного захисту встановленої станції.

Крім того, присутні обговорили реалізацію проекту з будівництва приміщень пункту постійного базування бригад Центральної станції (швидкої) медичної допомоги КНП СОР «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» на базі лікарні Святого Пантелеймона.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: