У сумському театрі для дітей та юнацтва закрили театральний сезон

Сумський обласний академічний театр для дітей та юнацтва закрив 48-й театральний сезон. В заключний день сезону глядачам представили музичну казку для дітей "Лисиця, що впала з неба" та прем’єру для дорослих "Не забудьте розписатися".

Сумський обласний академічний театр для дітей та юнацтва закрив 48-й театральний сезон. В заключний день сезону глядачам представили музичну казку для дітей "Лисиця, що впала з неба" та прем’єру для дорослих "Не забудьте розписатися".

"Лисиця, що впала з неба" — це музична постановка за мотивами українських народних казок. Для сумської сцени її підготував режисер-постановник Ігор Азаров, який працює у сумському театрі для дітей та юнацтва з цього сезону. Розповів, що п’єсу про лисицю вивчають у 4 класі як приклад жанру, вона змушує міркувати та робити висновки, пише Суспільне.

"Це вистава про те, як легко втратити довіру, і як важко її повернути. А ще коли з’являються такі персонажі, як лисиця, яка все це заплітає таким чином, що вовк навіть не знає, що вона його оббріхує, що вона щось про нього погане каже, підставляє його. І це теж для дитини такий певний досвід з боку, що ти можеш нічого поганого не зробити, але про тебе будуть думати погано", - розповів режисер-постановник.

Декорації в етностилі створила художниця Лариса Аполлонова. Каже, що в наш час така стилістика особливо актуальна. "Ми покажемо дітям і дорослим, яка в нас гарна Україні", - сказала жінка.

Вистава "Лисиця, що впала з неба" триває півтори години, з антрактом. Для керівника театру Миколи Юдіна минулий сезон був першим у цьому колективі. Розповів, що вважає цей рік успішним, адже вдалося випустити понад 300 вистав, які допомогли глядачам, особливо маленьким, відволіктися від сьогодення.

"Коли підходить мама і каже: "Ви знаєте, синок – а це було 6 місяців — вперше за 6 місяців посміхнувся". Думаю, заради цього треба працювати. Театр завжди потрібен людям. Театр – це відпочинок для душі, це відпочинок для мозку наших відвідувачів. Ну а для малечі це зайва можливість десь посміхнутись, десь відволіктись, бо вони ростуть сьогодні і зараз", - вважає Микола Юдін.

22 серпня планують відкрити новий, 49-й театральний сезон.

 
 
<iframe width="772" height="434" src="https://www.youtube.com/embed/dCK_9OHouf0" title="У сумському театрі закрили театральний сезон" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: