У Дружбі на Сумщині попрощалися з військовим Миколою Гончаренком

У місті Дружба, що на півночі Сумщини, 6 липня провели в останню путь захисника Миколу Гончаренка.

У місті Дружба, що на півночі Сумщини, 6 липня провели в останню путь захисника Миколу Гончаренка.

За інформацією Дружбівської міської ради, в одному з боїв на Донеччині захисник отримав тяжкі поранення, від яких помер у шпиталі, пише Суспільне.

Провести військового в останню путь прийшли мешканці міста. Теплі слова про Миколу казали його колишні колеги по митниці, з якими чоловік пропрацював багато років. Пані Ада розповідає, що Микола був родом з села Терни Сумського району, в їхнє місто він переїхав у дитинстві:

 

"Він не місцевий, приїхав сюди, коли його батьку запропонували роботу на Дружбівському цукрорафінадному заводі, він у нього був головним інженером. Все свідоме життя він прожив у Дружбі, пропрацював у нас. Ми з Колею разом пропрацювали років 20, бо він прийшов з самого початку формування митного поста, у моєму відділі він пропрацював 5 років. Добра, щира людина, мені його дуже шкода".

 

Добрими словами згадує колегу і Тетяна. Жінка розповідає, що коли настав його час брати в руки зброю, Микола без вагань доєднався до війська:

 

"Микола Альбертович прийшов працювати на митницю в 1995 році. Молодий, веселий, енергійний, дуже відповідальний, яки б доручення йому не давалися – все виконувалось своєчасно. Крім добрих слів про нього, нічого сказати не можу. Ми, працівники митного посту, пишаємось, що нам довелось працювати разом з такою людиною, що віддала життя за мирне небо над нами".

 

Дружбівчанин Володимир говорить, що у Миколи Гончаренка залишилась дружина та двоє дорослих дітей: "Ми довгі роки пропрацювали разом з Миколою, як кажуть в одному приміщенні, однією справою були зайняті. Хороша людина у всіх сенсах, душа колективу, працював професійно, виконував роботу якісно, дуже його цінували у колективі. Дружина також працювала у нашій сфері, часто ми спілкувались. Донька та син, вже зараз дорослі діти".

Траурна панахида по загиблому відбулась у дружбівському Свято-Миколаївському храмі, поховали військового на центральному кладовищі міста.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: