У Сумах затримали групу осіб за вимагання та розбійний напад

Правоохоронці спільно з працівниками Управління Служби безпеки України в Сумській області викрили чотирьох осіб, які вчинили розбійний напад на сумчанина, троє із них також займалися вимаганням.

Правоохоронці спільно з працівниками Управління Служби безпеки України в Сумській області викрили чотирьох осіб, які вчинили розбійний напад на сумчанина, троє із них також займалися вимаганням.

За даними слідства встановлено, що сум’янка звернулась до двох представників кримінального середовища з проханням допомогти повернути їй борг. У лютому поточного року вони разом, з погрозою застосування насильства, висловили вимогу 38-річному підприємцю передати гроші в сумі 15 000 доларів США, хоча чоловік запевняв про відсутність будь-яких боргових зобов’язань перед жінкою. Протягом двох місяців вимагачі неодноразово залякували чоловіка та застосовували відносно нього фізичну силу. У квітні підозрювані перестріли свою жертву на вулиці, силоміць заштовхали його в автівку та прослідували разом з ним додому, де примусили його віддати кошти у розмірі 80 000 гривень.

Не зупиняючись на вчиненому, вже у липні троє фігурантів, залучивши до протиправної діяльності ще одного чоловіка, проникли до приватного домоволодіння потерпілого через незамкнені двері. При цьому жінка залишилась на вулиці спостерігати за навколишньою обстановкою. Зловмисники напали на підприємця та, погрожуючи розправою, заволоділи його грошовими коштами у сумі 40 000 доларів США. Проте на місці злочину усіх чотирьох затримали поліцейські спільно з працівниками Управління Служби безпеки України в Сумській області у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі слідчі слідчого управління ГУНП в Сумській області під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури вже повідомили всім нападникам про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 «Розбій» та трьом із них за ч. 4 ст. 189 «Вимагання» Кримінального кодексу України.

На даний час жінці та двом її спільникам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права на заставу, третій спільник, який не брав участі у вимаганні, перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

 
 
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/BmeYx57psU4" title="У Сумах поліцейські затримали групу осіб за вимагання та розбійний напад" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: