Завантаження ...

У Сумах обговорили підготовку проєкту Меморіалу Слави на Баранівському кладовищі

У Сумах обговорили підготовку проєкту Меморіалу Слави на Баранівському кладовищі фото

Робоча група з питань підготовки ескізного проєкту Меморіалу Слави на Баранівському кладовищі провела чергове засідання під головуванням очільника Сумської міської ТГ Олександра ЛИСЕНКА.

Фахівці-архітектори, члени сімей загиблих захисників України, громадські активісти, які опікуються питаннями допомоги сім’ям загиблих, і представники влади громади обговорили пропозиції до ескізного проєкту.

За підсумками обговорення учасники робочої групи шляхом голосування вирішили залишити проєкт у попередньому варіанті, який особливо прийшовся до душі батькам загиблих захисників. За їх словами, якщо комплекс буде збудовано згідно з існуючим проєктом, цей об’єкт може стати найкращим і найдостойнішим Меморіалом Слави в Україні.

Нагадаємо, за задумом авторів, Меморіал являтиме собою Пагорб пам’яті, оточений просторовим хрестом, сформований пілонами висотою 6 м 15 см, на яких викарбують місця загибелі похованих Героїв-захисників. Посередині Пагорба, перед своєрідним вівтарем у вигляді козацького хреста, передбачений жертовний камінь із зображеною на ньому мапою України в кордонах на 1991 рік. У кожному з секторів планують установити куби із зазначенням прізвищ похованих і місць розташування могил, столи для поминань, потужні прожектори з променями (з синім і жовтим світлом) і збільшити кількість зелених насаджень.

Наразі триває виготовлення проєктно-кошторисної документації на будівництво Меморіалу Слави, після чого розпочнеться реалізація проєкту.

 

«Це будівництво для нас – дуже знакове, адже в Меморіалі Слави маємо втілити свою глибоку шану і подяку від кожного мешканця громади за подвиги Героїв-земляків. Комплекс має передати всю велич цих Особистостей, які віддали свої життя за Україну, а також створити зручні умови для кожного мешканця громади, який хоче покласти квіти й вшанувати пам'ять своїх земляків», – зазначив очільник Сумської МТГ Олександр Лисенко.

 

Наступного тижня робоча група проведе виїзне засідання на місці майбутнього будівництва Меморіалу Слави.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: