Завантаження ...

Сумські студенти із бронзою чемпіонату Європи

Сумські студенти із бронзою чемпіонату Європи фото

20-23 липня в Загребі (Хорватія) пройшли змагання European University Combat Championships 2023.

У програмі змагань були турніри з дзюдо, карате, кікбоксингу та теквондо. Українські студенти-каратисти виступили успішно, здобувши 15 нагород – 2 золоті, 6 срібних, 7 бронзових.

Європейські ігри єдиноборств серед закладів вищої освіти (European University Combat Championships) це великі мультиспортивні змагання, які проводяться під егідою Європейської асоціації університетського спорту (EUSA). У нинішньому форматі Ігри пройшли вдруге: перша така подія відбулася 2019 року – також у Загребі. Цього року в хорватській столиці змагалися біля 1500 атлетів з 31 країни Європи, які представляли 400 університетів.

Турнір карате пройшов у спорткомплексі "Dom odbojke 'Bojan Stranic". Це була центральна арена Ігор, де відбулася урочиста церемонія відкриття. Приємно, що прапороносцем збірної України (загалом 75 спортсменів) було обрано представника карате – сумчанина Олега Пащенка.

За підсумками трьох змагальних днів наші каратисти-студенти виграли 2 золоті, 6 срібних і 5 бронзових медалей. Серед них і представники СумДПУ: Олег Пащенко, який здобув “бронзу” у ваговій категорії до 75 кг, а також Микита Тюх і Владислав Бульда у чоловічому командному ката.

Нагадаємо: на турнірі із дзюдо сумські студенти здобули 2 “золота” і “4 бронзи”.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: