Завантаження ...

Колоритні прибудинкові території: як сум'яни створюють красу

Колоритні прибудинкові території: як сум'яни створюють красу фото

Ще досі ми інколи чуємо думки, що Суми - це сіре та сумне місто. Хоча якщо придивитися, то цікаві мініатюри, незвичайні квітники, а іноді й витвори мистецтва можна побачити біля звичайного житлового будинку ледь не на кожній вулиці Сум.

У цьому репортажі ми зібрали, як оригінально сум'яни прикрашають свої прибудинкові території.

Фото Анни Толстошеєвої

Почнімо наш екскурс з , мабуть, найвідомішого дворику по провулку Кондратьєва (раніше провулок Інститутський – прим. ред.). Тут можна побачити різноманітні мініатюри будинків, а також місцевих пам’яток архітектури – Свято-Воскресенського кафедрального собору та костелу Благовіщення Пресвятої Діви Марії.

Фото Анни Толстошеєвої

Три мініатюрні хатинки прикрашають прибудинкову територію багатоквартирного будинку по вулиці Данила Галицького. Автор цього ландшафту лише підтверджує вислів «Красота у простоті». Будиночки виконані із непотрібних залишків дерев’яних меблів, квіти мають незвичайні горщики: бляшанки із-під оливкової олії, відерця, кошики та щось дуже схоже на велосипедну сітку. Нас цей квітник на мить переніс у якесь маленьке затишне італійське містечко.

Фото Анни Толстошеєвої

Чи надихнули ці витвори мешканців проспекту Михайла Лушпи – залишається тільки здогадуватися. Проте прибудинкова територія поблизу житлового будинку виглядає досить оригінально: тут дерев’яні фігурки додають краси квітникам та клумбам з хвойних рослин.

Фото Анни Толстошеєвої

Вічнозелений оазис можна віднайти й поблизу однієї багатоповерхівки на вулиці Героїв Крут. Хвойні дерева об’єдналися у доволі цікаву композицію.

Фото Анна Толстошеєва

Справжню казку можна спостерігати поблизу 5-поверхового будинку по вулиці Герасима Кондратьєва: посеред охайної клумби знаходиться декоративна фігура Лісовичка Боровичка. А нещодавно мешканці знайшли оригінальне рішення оформлення урни біля під’їзду – встановили декоративний пеньок з совою та їжаком. Сам вхід до під’їзду доповнює композицію розписаним пейзажем.

Фото Анна Толстошеєва

Поле з соняхами та українські хатини змалювали на дверях до під’їзду іншого багатоповерхового будинку по проспекту Свободи (раніше вул. Прокоф’єва – прим. ред.). Поруч із під’їздом – ошатні клумби з декоративним тином із горщиками та глечиками.

Фото Анна Толстошеєва

Цікаву фантазію щодо ландшафтного дизайну прибудинкової території проявили жителі одного з будинків по вулиці Івана Сірка.

Фото Анна Толстошеєва

Ще один тин з горщиками можна віднайти в одному з дворів по вулиці Харківська. Тут жителі будинку оформили також квітники у вигляді колодязя та бджілок.

Фото Анна Толстошеєва

Куточок з квітів, хвойних дерев, іграшок та різних фігурок створили на вулиці Іллінська.

Сумські прибудинкові території - місце для вираження індивідуальності та творчості мешканців. Мініатюри будинків, квітники з оригінальними горщиками, декоративні фігури, розписані під’їзди лише підкреслюють, що краса та творчість можуть оживити буденність, а спільні зусилля зробити оселі особливими ведуть до створення неповторних та чарівних місць, що збагачують культурний ландшафт міста.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: